Här är okända penis-syndromet – som kommer att drabba många svenska män i sommar

Snudd på allting känns lite enklare under sommarmånaderna. Vädret är varmare, kläderna lättare och man har oftast lite ledighet att se fram emot.

Men kan värmen påverka mer än bara vårt välbefinnande? Ja, faktiskt är det så att även våra kroppar påverkas – framför allt för män.

Vi på Humorbibeln har tidigare skrivit om fenomenet ”vinterpenis”.

Det innebär att mannens könsorgan blir mindre vid kallare temperaturer – och det kan dessutom påverka ens sexliv under årets kyligare perioder.

Finns det då någon motsats – typ ”sommarpenis”? Svaret är mycket glädjande – ja!

Det här är ”sommarpenis”

Flera urologer menar att män kan uppleva en märkbar förändring mellan benen under de varmare månaderna.

Det beror främst på att blodkärlen expanderar under sommaren för att reglera kroppsvärmen. Under vintern drar de i stället ihop sig.

Bildkälla: Shutterstock

– När det är varmt ute så kommer man troligen att ta in mer vatten. I kombination med en ökad svettning kan det få kroppen och huden att se aningen uppsvälld ut. Det ger en också en viss uppfattning om att saker blir större, säger läkaren Jamin Brahmbhatt, enligt People.

Större snoppar

Han får medhåll av kollegan Jesse Mills.

– Ju varmare det är, desto mer har mannen att visa upp, berättar urologen för sajten, men poängterar också att en större penis inte är något som gäller konstant under juni, juli och augusti.

Bildkälla: Wikimedia Commons

– Ställ en man i en iskall sjö mitt i sommaren och hans penis kommer krympa till ”vinterstorlek”.

Det kan dock vara skönt för alla män att veta där ute – det är under den här tiden på året, just nu, som din penis är som allra störst. Givetvis är det inget man behöver visa upp eller skryta med, men visst kan det vara skönt att veta om.

Sommaren bjuder nästan bara på fördelar!

Tryck nu på dela-knappen här under för att sprida den här viktiga och glädjande informationen!