Experten avslöjar okända penissyndromet – som garanterat kommer drabba svenska män framöver

Sommaren är här – men i Sverige är det aldrig någon garanti för värme.

Innan man vet ordet av är det dessutom snart mörkare tider igen, vilket ofta innebär kyla och rusk i vårt avlånga land. Det här med låga temperaturer är helt enkelt något vi känner till – och bara får acceptera.

Det borgar också för fenomenet ”vinterpenis” – något långt ifrån alla känner till.

Har du någonsin hört talas om begreppet ”vinterpenis”? Det är absolut inget farligt, men ett fenomen som kan påverka sexlivet under kyligare tider. Det här berättar experten Annabelle Knight för brittiska Metro.

Kan bli hela 30 procent mindre

Snudd på alla män drabbas av det här när temperaturen sjunker, skriver tidningen – och det har helt enkelt att göra med att blodflödet avtar i det manliga könsorganet.

– Blodkärlen drar ihop sig när det är kallt och penisen kan då bli upp till 30 procent mindre än vid normala temperaturer. Kroppen är byggd för att bevara värme och energi, så när det blir kallt fokuserar den på att hålla de centrala organen varma, säger Annabelle Knight, som menar att det då inte alltid når ut till våra lemmar.

Bild: Shutterstock

Kroppsdelar som händer, fötter och penis kan därför bli extra drabbade av kylan, berättar sexexperten.

Kyla innebär minskad känsel

I och med att blodtillförseln till snoppen minskar så är det heller inte ovanligt att män har svårare för att få erektion – och därmed också orgasm – under kyligare tider.

– Man får helt enkelt mindre känsel i penis när det är kallt. Man känner även att pungen drar ihop sig närmare kroppen för att få värme därifrån. Kylan kan även fungera som distraktion under sex, vilket kan leda till svårigheter med att behålla ståndet, säger Annabelle Knight till Metro.

Bild: Shutterstock

Det finns dock knep för att undvika ”vinterpenis” – och det är inte speciellt komplicerade åtgärder man behöver ta till. Försök upprätthålla värmen, helt enkelt.

– Var noga med förberedelserna innan sex, så brukar det gå bra. Ha på värmen hemma och se till att ha lite längre förspel, tipsar Annabelle Knight.

Det här förklarar ju ett och annat! Tryck nu på dela-knappen så att fler får ta del av den här viktiga informationen! För många är den nog helt okänd!