Här är världens största hamburgare – väger över 800 kilo

Att äta gott är något av det absolut bästa som finns! Själv föredrar jag grillat – och då blir det oftast fläskfilé eller att man gör egna hamburgare. Det där är riktiga klassiker som aldrig slår fel – speciellt inte under sommaren!

Det finns dock de som inte bara går in för att äta för njutningen skull – nej, det är faktiskt lite av en tävlingsform för somliga.

Det handlar alltså om att kasta i sig så mycket det bara går. För egen del tycker jag att det låter lite småäckligt, men samtidigt en aning fascinerande.

Nyligen skrev vi om en pizzeria som utmanade sina gäster att äta vad de beskrev som en ”monsterpizza”. Klarade man av att få ner hela så belönades man med hela 5 000 kronor, men trots flera försök, så verkar ännu ingen ha lyckats.

Världens största burgare

Den här typen av enorma maträtter, när det goda blir en utmaning, verkar locka många – och för en tid sedan sattes världsrekordet vad gäller att skapa en stor cheeseburgare.

Bild: Chelsey Ray

Det är den amerikanska restaurangen Mallie’s Sports Grill & Bar i staden Southgate som lagt krut på att bygga den gigantiska hamburgaren – som nu dessutom finns att beställa på deras meny. Det kommer dock att kosta dig – nämligen 8 000 dollar, motsvarande cirka 75 000 kronor.

När Guiness World Record var på plats för att prisa den enorma skapelsen kunde man konstatera att den vägde smått osannolika 805 kilo, eller 1 793 pounds, enligt sajterna foodandwine och mlive.

Personligen tycker jag att det låter aningen mycket, sett till hur stor den är – men samtidigt får man väl lita på Guiness World Record.

Bild: Chelsey Ray

Tog tillbaka förstaplatsen

Redan år 2008 satte samma restaurang det dåvarande rekordet för världens största hamburgare. Då vägde den 62 kilo. Det rekordet lyckades man hålla tills för cirka sex år sedan då en burgare på 350 kilo gick förbi.

Men sedan 2017 är alltså ordningen återställd på Mallie’s Sports Grill & Bar med den här gigantiska burgaren! Ägaren Steve Mallie valde att tillägna det otroliga världsrekordet till sina två döttrar och hans bortgångna fru Renée.

Känner du någon som skulle kunna ge sig på den här hamburgaren? Tagga då den kompisen! Eller dela vidare den här artikeln till dina matälskande vänner!