Mannen släpper enorm brakskit rakt mot polisen – här är rättens stenhårda revansch

Prutta. Fisa. Släppa väder. Fjärta. Kärt barn har många namn och även om man sällan pratar om det och aldrig gör det bland folk så fiser alla människor.

Det är kroppens eget sätt att bli av med gaser som bildas i magen vid matsmältning och luft som vi faktiskt sväljer. Gaserna som bildas i magen har en tendens att lukta väldigt illa, varför det anses som väldigt otrevligt att prutta bland folk.

Dock är det sällan en offentlig prutt får juridiska konsekvenser – men för en österrikisk man föll det sig just så, rapporterar BBC.

Det var den femte juni i år som en man i Wien, Österrike, stötte på två konstaplar.

Rev av rejäl brakare mot poliserna

Mannen uppträdde provocerande mot poliserna och till slut reste sig från sin parkbänk, vände sig mot poliserna och ”släppte loss en enorm prutt med avsikt att träffa” enligt polisrapporten.

Poliserna omhändertog mannen på plats och grep honom för den österrikiska motsvarigheten till störande av allmän ordning.

”Gillar inte att bli pruttade på”

Mannen har nu fått sin dom: det blir böter på 500 euro, motsvarande ungefär 5 300 svenska kronor, för sitt barnsliga upptåg.

”Ingen får böter för att prutta utomhus av misstag, men våra poliser gillar inte att bli pruttade på” skrev den lokala polisen på nätet i samband med incidenten.

Det återstår nu att se om prutt-mannen väljer att överklaga beslutet.

Det finns verkligen folk till allt! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får höra om de här galenskaperna!