Sugen tjuv stal lyxiga sexleksaker för rekordbelopp – togs på bar gärning: ”Eget bruk”

Något som alltid irriterat mig är när människor inte kan skilja på ditt och mitt. Det är aldrig okej att stjäla från någon, men tyvärr så är det ju ganska vanligt att tjuvar begår både bedrägerier och inbrott.

De flesta försöker ju komma åt pengar eller riktiga värdesaker som smycken eller dyr elektronik – men det finns också sådana som prioriterar annan form av stödgods.

Vi har tidigare skrivit om bovar som stal sexleksaker till ett värde av över 500 000 kronor. Det skedde då i Berlin, men för en tid sedan nåddes vi även av en liknande nyhet i grannlandet Norge.

Den här gången togs tjuven dessutom på bar gärning!

 

Det var den norska tidningen VG som var först med att rapportera om den ovanliga händelsen. Det var då en man i 30-årsåldern som skulle begå ett brott som nu fått stor uppmärksamhet i fler länder.

Tjuven tog sig till en butik i ett köpcenter i staden Bergen. Det var dock inte vilken affär som helst, utan en som specialiserade sig på sexleksaker – och som bland annat sålde produkter av det mer exklusiva slaget. Kanske var det just det som lockade honom?

Mannens planer förblir oklara

Mannen ryckte åt sig varor till ett sammanlagt värde av 10 000 kronor, enligt polisens insatsledare Eivind Hellesund. Boven kunde då tas på bar gärning av köpcentrets väktare – och sedermera också överlämnas till norska polisen.

Detta är en genrebild som inte har något med den här specifika nyheten att göra. Källa: Wikimedia Commons.

Man påträffade då även en mindre mängd narkotika på mannen som är känd av polisen sedan tidigare. Vad han hade för planer med stöldgodset är ännu oklart, enligt VG.

– Jag vill tro att det inte är till eget bruk, säger Eivind Hellesund till tidningen.

Källa: WikiVisually

Det här inträffade för flera månader sedan – och det förblir oklart hur det slutade med utredningen. Det är dessutom inte känt om mannens sexuella begär, eller ekonomiska situation, är under kontroll.

En stöld av sexleksaker för 10 000 kronor är, av allt att döma, något av ett norskt rekordbelopp.

Känner du någon som skulle kunna bli huvudmisstänkt i ett sådant här fall? Tagga då den personen, eller tryck på dela-knappen om du helt enkelt bara anser att det här är helknasigt!