Är ”levande docka” men själv säger Valeria Lukyanova bara att hon gjort en enda plastikoperation

Att det finns en hel del udda fåglar bland de 7 miljarder människor traskar runt på vår planet är ingen nyhet.

Vi har tidigare skrivit om Eli som tatuerat hela kroppen med bläck och Martina som vill ha världens största bröst och bli ”afrikan”.

Men frågan är om inte Valeria Lukyanova från Moldavien tar priset. Hon titulerar sig som en levande docka och påstår att hon bara lever på luft och ljus.

Hennes ovanliga utseende har gjort att hon fått tusentals följare på Instagram och Facebook– och tusentals av hatare som tror att hon är fake.

Här är historien om världens kanske extremaste levande Barbiedocka.

Hon kallas för en levande docka. Hon är kanske en av de få som verkligen förtjänar titeln. Men sanningen är kanske Valeria Lukyanova från Modavien påminner mer om en utomjording än om en plastfigur.

Valeria Lukyanova/Instagram
Valeria Lukyanova/Instagram

Valeria slog igenom redan 2007 när hon vann skönhetstävlingen ”Miss Diamond Crown of the World” – en av få tävlingar som tillåter att deltagarna har lagt sig under kniven.

Men trots sitt speciella utseende så vidhåller Valeria att hon endast gjort en bröstförstoring. Resten av hennes utseende är naturligt och/eller förstärkt av smink. Hon är någon av en expert make-upartist kan man lugnt påstå.

Valeria Lukyanova/Facebook
Valeria Lukyanova/Facebook

Hennes kritiker menar dock att hon bland annat har opererat bort revben för att bli så smal och att hennes bilder är manipulerade i efterhand.

Det kan dock finnas en annan förklaring till att Valeria är så smal. Hon påstår själv att hon är vad som kallas ” luftitarian” en typ av new age rörelse som påstår att de lever på vatten och energi från universum som gör att de inte behöver äta vanligt mat.

Facebook

– De senaste veckorna har jag inte varit hungrig alls, jag hoppas att jag snart kan nå det sista stadiet där jag endast lever på luft och ljust, har hon tidigare sagt enligt Viralscape.

Enligt en intervju med ryska GQ började Valerias fascination för att likna en docka vid 16-årsålder när hon flyttade från landsbygden i Moldavien in till huvudstaden i Ukraina, Odessa.

Valeria som ung /365 Puzzels

Innan dess, när Valeria var 13 år gammal, gjorde hon ett tonårsuppror mot sin far och klädde sig enligt egen utsago i ”goth-stil” med nitar och svart hår.

Tre år senare färgade hon håret platinablont och påbörjade sin resa in i docklivet som gick i mål när hon vann ”Miss Diamond Crown of the World” vid 21-årsålder.

Pintrest
Pintrest

Numera är Valeria gift med affärsmannen Dmitry Shkrabov har efter oroligheterna i Ukraina flyttat till Moskva med sin man för att jobba för att sprida sitt New Age-varumärke ”Amatue” över världen.

Facebook
Facebook

Hon har fått flera lärjungar som går i hennes Barbie fotspår. Däribland hennes vän Olga ”Dominika” Oleynik och till och med hennes egen mamma.

Instagram
Valeria, hennes mamma och hennes vän Olga. Instagram 

Vad tycker ni? Blev hon vacker? 

Dela gärna artiklen och fortsätt diskussionen.