Vegan stämmer sina grannar för att de grillar mycket – nu kontrar 2 300 personer med enorm grillfest på hennes gata

Under tisdagen rapporterade vi om en australisk kvinna vid namn Cilla Carden som stämt sina grannar – av en lite ovanlig anledning.

Det handlar om att hon tycker att de grillar för mycket. Oset av kött och fisk, som veganen hävdar tar sig in på hennes bakgård, gör tydligen det omöjligt för den irriterade massören att vistas utomhus på sin tomt.

Väl i rätten har Cilla Cardens försök att begränsa grannarnas matlagning dock inte gått hem då det ska vara svårt att bevisa att någon grillar med ont uppsåt.

Den minst sagt udda tvisten har nu fått enorm uppmärksamhet. Den ilska kvinnans klagomål har inte direkt blivit väl mottagna – och nu har det planerats ett evenemang för att Carden ska få ”some pork on her fork”, skriver Unilad.

Grannfejden har pågått sedan slutet av 2018, men instans efter instans har avslagit Cilla Cardens försök att begränsa sina grillälskande grannars matlagning. Den ilska veganen hävdar att doften av kött och fisk gör det stört omöjligt för henne att vistas på sin bakgård.

Finns ett fint syfte

Hon menar vidare att grannfamiljen placerat sin grill så att oset avsiktligt ska ta sig över till hennes tomt.

Youtube

Det hela har fått enorm uppmärksamhet – och för att ”ta revansch” på den påstridiga och envisa veganen, så har det nu skapats ett uppror på Facebook. Det handlar om att man ska bege sig till gatan där Cilla Carden bor och ha en gigantisk grillfest.

Man hävdar dock att det hela görs med ett fint syfte – att ge veganen ”some pork on her fork”, eller ”kött på gaffeln” på svenska (vilket dock rimmar betydligt sämre).

Shutterstock

Över 2 300 personer har markerat att de tänker komma på evenemanget ”Community BBQ for Cilla Carden” som äger rum i staden Perth klockan 15.00 den 19 oktober.

Kan nå Högsta Domstolen

Veganen har enligt Unilad sagt till Daily Mail Australia att tvisten blåsts upp alldeles för stort – och hon menar att det hela inte kommer ur om en ilska gentemot köttätare eller grillning. Det handlar helt enkelt om ett problem mellan hennes och grannarna.

Youtube

Vill Cilla Carden ta grannfejden vidare inom rättssystemet skulle nästa steg vara The Supreme Court – Australiens motsvarighet till Högsta Domstolen. Det är dock inte något som är planerat i dagsläget.

Vad tycker du om det här? Ska man få grilla hur mycket man vill, eller bör man ta hänsyn till sina grannar? Delge din åsikt i kommentarsfältet på Facebook, eller dela vidare den här artikeln till dina grillälskande vänner!