Det här händer med penisen när mannen slutar att ha sex, nummer 5 är riktigt otäck

Att ha bra sex är något av det absolut bästa som finns. Det kan vi nog vara överens om. Ofta blir det som bäst när det sker tillsammans med någon som man har känslor för eller riktigt bra kemi med.

Men ibland kommer man in i perioder då tiden mellan liggen blir allt längre. Det kan handla om allt från stress till att hettan i ens relation avtagit. Då gäller det att jobba extra hårt för att komma tillbaka till det där underbara.

Vi har tidigare skrivit om vad som händer i ens kropp när man slutar att ha sex, men nu tänkte vi även fokusera på ett av könen – nämligen mannen. Händer det något med hans penis när man slutar ligga?

Ja, faktiskt! Här är 7 saker som kan hända män som slutar att ha sex!

1. Minskad sexlust
När mannen inte får en ansenlig mängd sex så minskar halten testosteron i kroppen. Det bidrar också till minskad sexlust. Det kan även påverka både självbilden och självförtroendet negativt, vilket inte heller är något som direkt sätter fart på kåtheten.

2. Fler nattliga erektioner
När en man inte får den dos av sex som man kan hoppas på så innebär det vanligtvis även färre erektioner i vaket tillstånd. Kroppen fungerar dock så pass väl att den kompenserar för det här. För att penisen ska få tillräckligt med fräscht blod och syre sker den proceduren då vanligtvis när man sover.

3. Penisen kan minska i storlek
Det här handlar helt om testosteronhalten i kroppen. Den avtar om en man inte har sex speciellt ofta – och det kan faktiskt leda till att penisens storlek minskar. Nu snackar inte stora procentsatser här, utan snarare millimeter. Motsatt, så kan ett rikt sexliv öka på snoppstorleken. Men nej, att handtralla dig till en större lem – det går dessvärre inte.

”Kan påverka självbilden”

4. Ökad risk för impotens
Den manliga penisen är ju, som bekant, till stor del en muskel – som behöver tränas. När mannen inte får ligga – eller lemmen blir erigerad – speciellt ofta så ökar risken för att snoppen ska börja fungera sämre, helt enkelt. Och ja, det här har bevisats av flera studier.

5. Ökat risk för prostatacancer
Ju oftare en man ejakulerar, desto mindre är faran att drabbas av prostatacancer. Enligt experter så minskar regelbundna utlösningar risken med hela 20 procent. Det kan också vara värt att nämna att behandling av prostatacancer kan generera i en penisminskning upp till fyra centimeter.

6. Fler kletiga överraskningar
Män som inte tar hand om sin sexualitet – och sin kropp – tvingar den helt enkelt att göra det åt dem. Ofta om natten. Om en man sällan får utlösning så kan kroppen börja ”tvinga ut” sörjan som annars ska användas till att göra en kvinna med barn. Klent sexliv kan alltså leda till oönskade överraskningar.

7. Kan förlora erektionen
Ja, om penisen inte är van vid att användas i sexsyfte så kan den få problem att fungera helt 100 när det väl är dags. Det här har både fysiska och psykiska förklaringar. Dels är den inte van vid att vara fylld med blod under en längre tidsperiod, dels kan en avsaknad av sex minska självförtroendet – och nervositet leder sällan till att snoppen hårdnar.

Källor: Yourtango, Sharecare, Healinglifeisnatural

Var inte blyg nu, DELA den här viktiga informationen vidare till dina vänner!