”Anti-Gretas” stenhård hån – mot Greta Thunberg

Naomi Seibt, 19, är den kontroversiella tyskan som kallas ”anti-Greta” – just för att hon och Greta Thunberg står väldigt långt ifrån varandra i klimatfrågan.

Medan den svenska 17-åringen kämpar för att fler ska ta miljöfrågor på allvar och menar att vi i dagsläget förstör vår planet, så kallar sig hennes två år äldre motståndare för ”klimatrealist” och tycker att Greta sysslar med panikartad alarmism.

Nu kommer Naomi Seibt med en ny, stenhård passning till svenskan.

Bild: Youtube

Vi har tidigare skrivit om Naomi Seibt som på senare tid blivit allt mer känd och omtalad när det handlar om klimatfrågor. För en tid sedan skickade hon en stenhård passning till svenska Greta Thunberg som den 19-åriga tyskan menar sprider alarmism och panik – helt i onödan.

”Det är löjligt att påstå…”

Under helgen medverkade Naomi Seibt, som jobbar för den konservativa tankesmedjan The Heartland Institute, i en paneldebatt på Conservative Political Action Conference (CPAC) i USA – och tog då åter stort utrymme på scenen.

– Klimatet har alltid förändrats, så det är löjligt att påstå att vi förnekar klimatförändringar, sa 19-åringen, som kallar sig ”klimatrealist”, enligt Daily Mail.

Bild: The Heartland Institute

– Människan överskattar verkligen sin kraft om den tror att vi, genom utsläpp av koldioxid, kan förstöra klimatet, menade hon.

På konferensen delades det ut svarta T-shirts med Naomi Seibts ansikte på tillsammans med texten ”Jag vill inte att ni får panik, jag vill att ni tänker”.

Just den frasen har hon tidigare valt att upprepa vid flera tillfällen.

Skulle ”förstöra” Greta Thunberg

Även Greta Thunberg kom på tal – just för att hon anses stå för raka motsatsen till den konservativa tyskan. Då passade Naomi Seibt på att skicka en ny, stenhård passning till sin svenska motståndare.

Först sa 19-åringen dock att hon gärna vill ha ett avslappnat samtal med Greta. Men…

– Jag skulle inte vilja debattera fakta med henne – eftersom jag inte vill förstöra henne.

Så självsäker är alltså Naomi Seibt att hon menar att ett samtal grundat på fakta skulle få Greta Thunberg att ”förstöras”. Här var det sannerligen ord och inga visor!

Vad tänker du om det här? Står du på Naomis eller Gretas sida?

Ge oss gärna din åsikt i kommentarsfältet, eller dela vidare artikeln för att berätta vad du tycker!