Äntligen: Julmust med lakritssmak – nu är den här!

Att fira jul utan julmust är helt otänkbart! Den har sin traditionella plats på julbordet, mitt emellan skinkan och Janssons frestelse ska den stå. Skummande, söt och sanslöst god.

Man behöver dock inte hålla sig till den traditionella julmusten – i år kan man nämligen köpa lakrits-must!

Vi har vant oss vid att glögg, pepparkakor och skumtomtar kommit med olika smaksättningar de senaste åren. Nu har turen även kommit till vår älskade julmust.

40 miljoner liter per år

Svenskar älskar verkligen julmust – varje jul bälgar vi nämligen i oss hela 40 miljoner liter. Det är alltså fyra liter per person. Apotekarnes julmust, som ägs av Carlsberg, räknas till en av våra mest traditionella julmuster och i år kommer deras specialmust med lakritssmak.
Bildkälla: Carlsberg

Flaskan är i glas och kommer med champagnekork. Etiketten ser dock ut som vår traditionella julmust fast med en liten twist och går att köpa i butik redan den här veckan för 30 kronor.

”Sött möter salt”

Tidigare år så har Apotekarnes Årsmust haft smak av bland annat kardemumma och saffran. Enligt dem själva så beskrivs 2018 års lakrits-must på följande sätt.

”I 2018 års version möter sött salt genom smaken lakrits. En extra fyllig och lyxig must serverad i fin glasflaska med champagnekork att ställa på julbordet och servera på glöggfesterna.”

Posted by Ica Nära Högsbo on Friday, 19 October 2018

Jag tycker det här låter riktigt smaskigt! Håller du med? Tryck då på dela-knappen för att sprida den här viktiga informationen till dina lakrits-älskande vänner!