Bilden som förbryllar alla: Här dyker Greta Thunberg upp – i 120 år gammalt foto

Ingen kan väl ha missat Greta Thunbergs framfart?

Den 20-åriga klimataktivisten har tagit världen med storm – och hyllats av den ena stora ledaren efter den andra. Oavsett vad man tycker om det som den unga svenskan förespråkar så menar jag att man kan lyfta på hatten för hennes genomslag.

Nu florerar dessutom en bild på nätet som får folk att tro att hon kan resa i tiden…

Bild: Wikipedia

Det sägs ju att alla människor på jorden har en dubbelgångare någonstans. Huruvida man tror på sådant eller inte är givetvis upp till var och en – men det verkar som att i alla fall Greta Thunberg haft en.

Foto från 1898

I en svartvit bild som enligt Metro kommer från University of Washingtons arkiv – och som föreställer tre barn som arbetar vid en guldgruva i kanadensiska Yukon Territory år 1898 – så kan man skymta … Greta Thunberg!

Bild: University of Washington/Wikimedia Commons

Bilden är alltså över 120 år gammal och flickan till vänster i är faktiskt läskigt lik den svenska klimataktivisten. Kan det vara så att den 20-åriga svenskan reser i tiden?

Njae, så är det givetvis inte – men fotot förbryllar nu tusentals på nätet.

Makalöst lik Greta Thunberg

Somliga hävdar att bilden kan vara fejkad. Det kan vi inte garantera att den inte är, men flera stora medier – som New York Post, 7 News och Unilad – beskriver det som att den ska vara på riktigt och hänvisar också till universitetets arkiv.

LÄS MER: 10 personer som träffade sin dubbelgångare

Ta en extra titt på flickan i den omtalade bilden – är hon inte makalöst lik Greta Thunberg?!

Bild: University of Washington/Wikimedia Commons

Vad tänker du om saken? Dela vidare för att berätta vad du tycker!