Efter intima hyllningarna till Anders Tegnell – här är statsepidemiologens ärliga reaktion

Anders Tegnell har på rekordtid gått från att vara en vanlig Svensson till att bli ett av Sveriges mest igenkända ansikten.

Statsepidemiologen har under coronakrisen uppmärksammats på många sätt vid sidan av TV-framträdandena – bland annat genom tatueringar som föreställer honom och hyllningar om hans sexighet.

I sitt sommarprat berättade nyligen Tegnell om sina reaktioner på uppståndelsen.

Tegnell, Tegnell, Tegnell – Sveriges statsepidemiolog har mer eller mindre tapetserat nyhetssändningar och tidningssidor senaste tiden. Med det har 64-åringen också fått enorm uppmärksamhet – och snabbt blivit superkänd.

Hyllats för sin sexighet

Vi har tidigare skrivit om Gustav som tatuerade in ett porträtt av Tegnell på armen – och Expressen har rapporterat om Anna om ristat in statsepidemiologen i bläck på benet.

Bild: Instagram

Hyllningarna har dock inte slutat där. På flera internetforum har coronaexperten hyllats för sin sexighet – och många kvinnor har lyft fram vilken drömman Tegnell verkar vara. Det här har bland annat berörts i en krönika på sajten Femina.

Hur reagerar då statsepidemiologen på uppståndelsen? I ”Sommar i P1” talade han nyligen ut om de udda hyllningarna den senaste tiden.

– Att avbildas som tatuering kändes inte alls okej för en som har jobbat med att förhindra smittsamma sjukdomar i hela sitt liv, säger han och fortsätter:

– Men knäppast var reportagen om min klädstil, om man nu kan kalla det en stil.

”Kan fortfarande bli rörd”

Den hyllade 64-åringen berättar att hans familj inte hålla sluta skratta när klädbutiker annonserade om ”Tegnell-stilen”.

– Jag tar ständigt det som ligger högst upp i garderoben och blandar på helt slumpmässigt sätt.

Bild: Johan Nilsson/TT

Statsepidemiologen poängterar att han blivit tagen av uppmärksamheten.

– Denna våg av större beundran har svalnat lite nu men har en fantastisk hållbarhet, säger han. Jag kan fortfarande bli rörd när jag tänker på det.

Vad tänker du om Tegnell? Tryck nu på dela-knappen om du tycker att han gör ett bra jobb!