Emile, 69, kräver att bli 20 år yngre i passet – fräcka motivet får hela landet att skratta

I dagens samhälle fokuseras det väldigt mycket på hur gamla vi är. Oftast läggs mycket vikt på att man ska se, och vara, så ung som möjligt.

Men för mig är ålder bara en siffra som indikerar hur mycket klokare jag blir för varje år som går.

Dock finns det många som gör allt de kan för att se yngre ut.

Till exempel den 69-årige holländaren Emile Ratelband – han har nu ansökt om att juridiskt få sänka sin ålder med hela 20 år, skriver sajten 9gag.

Emil Ratelband är en 69-årig entreprenör från Holland och känner sig begränsad av att vara just 69 år gammal. Därför har han nu lämnat in en ansökan till den lokala tingsrätten om att juridiskt få bli 20 år yngre.

”Min biologiska ålder är 45”

Emile vill helt enkelt ändra sitt officiella födelseår från 1949 till 1969.

– Jag har varit hos en läkare som konstaterade att min biologiska ålder är 45. Som 69-åring är jag väldigt begränsad men som 49-åring kan jag köra andra bilar och få andra jobb, säger Emile till 9gag.

”Skulle kunna välja och vraka bland kvinnor”

Emile känner sig inte bara ung i kroppen utan även till sinnet, något som gör att han inte vill träffa jämnåriga kvinnor.

Bildkälla: Youtube

– När de får veta att jag är 69 år vill de inte träffas. Men om jag skulle få ändra ålder till 49 så skulle jag, med mitt fördelaktiga utseende, kunna välja och vraka bland kvinnor, säger Emile till 9gag och fortsätter.

– Folk får ju byta kön rent juridiskt så i samma veva tycker jag att man borde få byta ålder.

Svårt att radera 20 år

Emiles ansökan har nått tingsrätten som visar vissa sympatier för Emiles bekymmer men samtidigt blir det svårt att ändra juridiskt födelseår då man på samma gång skulle bli tvungna att radera 20 år av barndom och utbildning, som finns dokumenterat.

Tingsrätten ska meddela sitt beslut inom fyra veckor.

Vad tycker du om det här – borde Emile få ändra sin ålder eller är det bara ett galet påhitt? Dela gärna med dig av dina synpunkter!