Här är Estrellas nya chips – med 18-årsgräns

Snacksjätten Estrella släpper nya chips – och de är inget för varken barn eller fegisar.

Vi har tidigare skrivit om snackset som gör dig extra pilsk, men det här är något helt annat.

Frågan är om du vågar äta chipsen som inga under 18 år får testa.

Gillar du chips? Klarar du av riktigt stark mat? Om ditt svar är ”ja” på båda frågorna, då borde snacksjätten Estrellas nya påhitt – de heta chilichipsen – vara något som passar dig. Om du är minst 18 år.

”Chiliälskare är ofta engagerade”

Anställda på företaget har fått testa snacksen under utvecklingsfasen och man har då svettats, hickat, flåsat och gråtit, skriver Nyheter24.

– Chiliälskare är ofta engagerade och det finns alltid personer som kommenterar att våra hetare produkter inte är heta nog. Detta är ett roligt sätt att testa gränserna på. Vi kommer att låta vissa chiliälskare få chansen, säger Jenny Pira, PR & Social Media Manager på Estrella.

Bild: Estrella

Visst, chipsen ska bränna till i munnen – men varför ha 18-årsgräns?

– Chips som är så chiliheta som dessa kan ge upphov till såväl smakavdomningar på tungan som magont. Dessa är utifrån våra tester så pass heta att vi inte vill rekommendera dem till barn. När vi erbjuder tester och tävlingar kommer det därför att vara 18-årsgräns, berättar Karin Isaksson, Brand Manager på Estrella, enligt Nyheter24.

Bild: Pikist

Chipsen kommer dock, i alla fall inte en början, inte gå att hitta på vanliga hyllorna inne i din lokala matbutik. De kommer endast att tillverkas i 30 påsar, så ville man ha möjligheten att få testa de heta, krispiga och friterade potatisskivorna så behövde man tävla på Instagram eller Facebook.

Känner du någon som måste testa de här chilichipsen? Tagga då den personen i kommentarsfältet till den här artikeln på Facebook, eller dela vidare nyheten till dina chipsälskande vänner!