Expertens slutsats: Avokado kan göra dig dyngkåt

Mat och sex hör ihop, enligt många – och visst kan man känna att blodet börjar strömma lite extra när man äter något riktigt gott. Tilltugg som jordgubbar eller choklad är dessutom populärt när man ska gosa till det i sängkammaren.

Vi har tidigare skrivit om att kanelbullar kan göra en extra sugen, men kan det även finnas fynd bland frukt och grönt som får en extra upphetsad?

Jadå! Enligt dietisten Lianne Young så kan faktiskt avokado öka ens kåthet.

– De är fulla med vitamin B6 som hjälper dig att hålla både energin och sexlusten uppe, säger hon enligt brittiska Metro.

 

Ibland kan man behöva något extra för att få igång sexlusten. När arbetet tar mycket tid och vardagen är grå går ens energi gärna till annat, men då finns det knep att ta till. Visst du att flera olika matprodukter kan öka ens kåthet?

Laddade med mineraler

Så är det faktiskt. Enligt dietisten och sexterapeuten Lianne Young så är frukten avokado en lysande turbo för kroppen om man vill öka på lusten.

– De är laddade med mineraler, omättade fetter som skyddar hjärtat samt fulla med vitamin B6 som hjälper dig att hålla både energin och sexlusten uppe, säger hon enligt brittiska Metro.

Pixabay

Så vill du få till en extra mysig kväll med din partner så kan en middag innehållande exempelvis toast med avokado, eller guacamole, vara en lysande idé.

– Avokado innehåller dessutom omega 3 som får dig att må bra och ökar på lusten att ta sig bortåt sovrummet, menar Lianne Young.

Shutterstock

Lyfter flera positiva delar

Man ska inte heller vara rädd för att ta med avokadon in i sängkammaren, tycker hon.

– På grund av dess oljiga konsistens så kan det vara upphetsande att få avokado gniden över huden, hävdar sexterapeuten och fortsätter genom att lyfta alla positiva delar med frukten:

– Hälsofördelar, god mat och bättre sex!

Pixabay

Så känner du att sexlivet där hemma stagnerat en aning, se då till att addera avokado till inköpslistan nästa gång du ska handla!

Nu är det givetvis så att den här faktan ska ta med en nypa salt. Avokado är så klart inget som på egen hand räddar ett dött sexliv, men det är ju faktiskt väldigt intressant att det kan påverka sådant här!

Hälsofördelar, god mat och bättre sex – bara positiva bitar! Vad inte blyg nu, DELA vidare den här viktiga informationen!