Flygbolaget får skarp kritik – efter snuskiga detaljerna på säkerhetsinstruktionen

Flygbolaget får skarp kritik – efter snuskiga detaljerna på säkerhetsinstruktionen

.

På senare tid har det blivit en allt större fråga att kvinnor då och då, här och var, behandlas som rena sexobjekt. Det här är givetvis inte okej under några som helst omständigheter – och alla människor ska så klart respekteras för den person som de är.

Ska man dock lyfta något positivt så är det ju det faktum att det här fått mer utrymme i det offentliga rummet – och allt fler verkar förstå allvaret. Varken män och kvinnor ska behöva utstå sådant här och det är bara att hoppas att fler också inser det.

Nu är det flygbolaget Wizz Air som hamnar i blåsväder av den här anledningen – efter vad många anser är sexuellt anspelande detaljer på deras säkerhetsinstruktioner.

Wizz Air är ett ungerskt flygbolag med fokus på lågprisresor – som bland annat har flighter till och från Sverige. De har tidigare varit på tapeten av lite olika anledningar – dock sällan av det mer smickrande slaget.

Har en kort, kort kjol

Nu är det dags igen och den här gången handlar blåsvädret om vad många anser är sexuella anspelningar på en av deras säkerhetsinstruktioner, enligt The Mirror.

Twitter

Det handlar om det där klassiska, inplastade pappret med information om hur man använder sig av planets säkerhetsutrustning och hur rutinerna ser ut vid en nödlandning. Vanligtvis finns de i stolsfickan just framför där man sitter.

På några av Wizz Airs flygningar har nu folk reagerat över hur kvinnan i instruktionerna ser ut och framställs. Hon har en kort, kort kjol i flera av bilderna – och på vissa delar av instruktionen ser det dessutom ut som att hon inte har något på sig alls, utan är helt naken.

Wizz Air

Det ligger givetvis i betraktarens öga, men många resenärer har gjort de här tolkningarna – och sedan ifrågasatt det hela på sociala medier. Flera har också kommenterat att man kan skymta sidan av kvinnans bröst på bilderna.

”Bröst fick allt komma med”

”Flygvärdinnan som framställs här är väldigt sexig. FÖR SEXIG skulle jag säga. Lite bröst fick allt komma med”, kommenterar Antonio Pratas på Twitter.

”Det ser ut som att flygvärdinnan inte har några kläder på sig”, menar Steve Biggs.

”De bara benen är inte direkt anpassade för att glida ner från planet under en nödlandning”, skriver Laura Watkin.

Wizz Air har ännu inte kommenterat de märkliga detaljerna i säkerhetsinstruktionen, men i och med att de gör många flygningar till och från Sverige kan sannolikt snusket dyka upp på våra flygplatser inom kort.

Vad tycker du om Wizz Air? Tryck på dela-knappen om du också anser att de gick för långt här och borde ta bort denna säkerhetsinstruktionen! Det tänker i alla fall jag göra!