Forskarnas slutsats: Kaffe motverkar sjukdomar och ökar livslängden

Något av det bästa jag vet är att dricka en kopp nybryggt kaffe. Ni vet när alla underbara smaker samlas i munnen och skapar en total eufori i hela kroppen.

Att inleda varje dag på det här viset är ett måste för mig!

Genom åren har man ju till och med blivit aningen beroende av att få den här kicken, men så länge jag fortfarande uppskattar smaken, dofterna och den värmande känslan, så kommer jag att fortsätta dricka kaffe på regelbunden basis.

För en tid sedan kom dessutom forskning som var mycket glädjande att höra för oss som älskar det svarta guldet. Kaffedrickande kan motverka flera farliga sjukdomar – och öka på vår livslängd.

Det är forskare vid National Cancer Institute som i en omfattande studie kommit fram till att dagligt intag av kaffe kan hjälpa till att motverka tidig död. Det spelar inte heller någon roll om det innehåller koffein eller inte.

Studerade 500 000 människor

Det finns över 1 000 olika komponenter som skapar vårt älskade, svarta guld – men exakt vad det är som gör sådan nytta för vår kropp förblir aningen oklart, skriver sajten Capeandislands.

– Som många andra tidigare studier kommit fram till så ser vi att kaffedrickande minskar risken för tidig död över en 10-årsperiod, säger forskaren Erikka Loftfield.

Pixabay

Genom att bland annat studera statistik från 500 000 människor i UK Biobank, så lyckades man konstatera att en kopp kaffe om dagen minskar risken för att avlida med 8 procent under en 10-årsperiod.

Motverkar demens

När man tittade på hur de riktigt stora konsumenterna – som dricker 8 koppar eller fler om dagen – påverkades, så sjönk risken för tidig död med hela 14 procent. Det visade sig alltså vara ännu mer hälsovänligt, berättar Erikka Loftfield, enligt Capeandislands.

Shutterstock

Hon och hennes kollegor såg att kaffedrickande ledde till längre risk för att dö av cancer och flera andra studier – bland annat en som Daily Mail tidigare skrivit om – har dessutom konstaterat att det svarta guldet bidrar till minskad risk för att drabbas av exempelvis demens och Parkinson.

Så fortsätt dricka ditt kaffe med gott samvete! Det kan alltså öka din livslängd och motverka hemska sjukdomar! Jag tycker att det här var underbara nyheter! Tryck nu på dela-knappen om du håller med, så kan vi hjälpas åt att sprida den här viktiga informationen!