Forskarnas slutsats: Kvinnor med stora rumpor är både smartare och friskare

För en tid sedan slog forskare fast att kvinnor som har stora rumpor, breda höfter och lår många gånger är friskare – och till och med smartare – än andra.

I alla fall om ska tro den studie som genomfördes vid University of Oxford och Churchill Hospital i Storbritannien. Den uppmärksammade reporten fick spridning världen över och har bland annat blivit omskriven av ABC News och Elite Daily.

Den här typen av slutsatser ska man givetvis ta med en nypa salt, men det finns alltså goda skäl att tro att påståendena stämmer, enligt forskarna, som dock även poängterar att övervikt inte är något att sträva efter.

Resultaten, som första gången presenterades år 2010, visar att kvinnor med stora rumpor generellt löper mindre risk att drabbas av kroniska sjukdomar. Det beror på att tjejer med kraftigare bakdelar har ett lägre kolesterolvärde, vilket innebär mindre hjärtproblem och minskad risk för att drabbas av diabetes, enligt studien.

Överskott av omega 3

Forskarna vid University of Oxford menar också att fett som samlas längre ner i kroppen, till skillnad från sådant som sitter på exempelvis buken, producerar hormoner som bättre metaboliserar främst socker.

Shutterstock

Det krävs dessutom ett visst överskott av omega 3-fetter för att få en stor rumpa, vilket flera gånger har bevisats hjälpa den mänskliga hjärnans utveckling.

Dessutom visar studien att kvinnor med bredare höfter vanligtvis får klipska barn. Vi har tidigare skrivit att smarta barn främst ärver sin intelligens från mamman, vilket givetvis då kan kopplas till det här. En ytterligare anledning är att omega 3-fetter överförs till barnen via bröstmjölken.

Smart och hälsosam

Så nästa gång du svär för dig själv över din stora rumpa, ge dig i stället en nöjd klapp på axeln. Det betyder ju faktiskt bara att du är både smart och hälsosam!

Det här tycker jag var underbara nyheter! Tryck nu på dela-knappen om du håller med, så kan vi hjälpas åt att sprida den här härliga informationen!