Forskning: Män blir snyggare av att supa

Män som super mycket är kanske inte något man i första hand skulle kalla för attraktivt, snarare tvärtom faktiskt. Men enligt en studie så uppfattas faktiskt män som super till rejält som snygga, skriver brittiska Metro.

Det är nog få av oss som skulle lita på påståendet att män som toksuper har lättare att få kvinnor. Vem vill prata med någon som är högljudd och som dessutom kommer vakna med en rejäl huvudvärk morgonen efter? Men en studie pekar faktiskt på att det är så det ligger till.

Utstrålar styrka och mod

Enligt en studie, som publicerats i Evolutionary Psychology, visar resultatet att en man som super mycket är stark och modig.

”Att supa mycket som man signalerar att man är riskbenägen och modig som vågar utsätta sig för faran det innebär att dricka mycket alkohol. Det utstrålar även att man är resursstark eftersom det kostar en hel del att dricka mycket,” skriver forskarna i studien.

Bildkälla: Adventure Jay

Biologiskt attraktiva för kvinnor

Att modet och styrkan som uppvisas kan vara attraktivt för kvinnor går att härleda till det som inom psykologin kallas för signalteorin. Den grundar sig i att kvinnor, rent biologiskt, ofta söker sig till partners som uppvisar just styrka och mod vilket var viktiga egenskaper hos en man förr i tiden när vi jagade och bodde bland andra rovdjur.

Att supa mycket är dock ingen garanti för att träffa kvinnor, så mycket kan man konstatera med lite vett bakom pannbenet.

Bildkälla: Shutterstock

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får den här viktiga informationen!