Forskning: Därför är mer sex alla pollenallergikers lösning närmaste månaderna

Att vara pollenallergiker kan vara riktigt jobbigt. Jag minns att förra året var ganska lugnt, men nu ska det bli den tuffaste tiden på länge. Det har till och med rapporterats om den värsta pollensäsongen på hela 45 år.

För de som har det här så gäller det att ta tillvara på de hjälpmedel som finns. Man vill ju, i den mån det går, försöka undvika snorig näsa och rödsprängda ögon. På något vis vänjer man sig aldrig – och som allergiker är det lätt att bli avundsjuk på alla oberörda i ens närhet.

Nu kommer dock, inför den tuffa tiden, en glädjande nyhet för alla pollenallergiker!

Våren är här, men värmen har inte riktigt slagit till ännu. Under de närmaste månaderna kan vi dock vänta oss att temperaturen stiger mer och mer. Parallellt kommer även pollennivåerna att öka.

Blodkärlen drar ihop sig

I en studie så har dock forskare vid iranska Tabiz Medical University kommit fram till att sex kan minska symptomen för pollenallergiker, enligt brittiska Heart. Vill du nysa mindre den närmaste tiden – hitta en partner och dyk in mellan lakanen!

LÄS MER: Därför är gin & tonic pollenallergikers bästa vän i sommar 

Enligt studien, som bland annat även Daily Star och The Mirror rapporterat om, så bidrar sex till att blodkärlen i vår näsa drar ihop sig, vilket leder till att passagerna i snoken blir mer öppna – och ögonen dessutom mindre rinniga.

Bild: PxHere

Man är dock noggranna med att poängtera att full fart i sängkammaren inte är hela lösningen och allergiker bör fortfarande håll sig till de lösningar som man finner hjälpsamma. Sex ska dock kunna vara ett bra komplement.

Viss fördel för män

Det är ju, dessutom, ett ganska så bra sådant!

Max Wiseberg, expert på luftburna allergiker, säger till sajten Heart:

– Pollennivåerna lär öka inom kort. Det är sant att det finns forskning som visar på att sex kan hjälpa till mot symtomen, så det kan absolut vara något att tänka på – även om det kan bli komplicerat rent plats- och tidsmässigt. Det finns troligen dock inget mer trivsamt sätt att hantera sin pollenallergi på.

Det finns, tyvärr, en liten hake – speciellt för kvinnor.

Den symtomdämpande fördelen som sex bidrar med är främst kopplad till utlösning. Det innebär att män har en större chans att uppleva en positiv effekt på sin allergi än kvinnor, enligt studien.

Bild: Pixabay

Minskade pollensymtom och mer sex – jag är helt såld på den här slutsatsen!

Snåla inte nu, gör en hjälteinsats och DELA vidare den här viktiga informationen till alla dina allergiska vänner! Det kommer garanterat att uppskattas!