Här är saftiga öl-burgaren – med 5 procent alkohol

Något av det bästa jag vet är grillade hamburgare. Det är en konst att få till bröden på rätt sätt, ha optimal mängd grönsaker och dressing på – och självfallet ska köttet vara perfektion innan det läggs in i den underbara anrättningen.

Åsikterna går isär gällande vad man ska dricka till.

Somliga hävdar att vatten är det bästa för att burgaren ska stå i fokus, andra menar att läsk är det självklara valet – men själv föredrar jag att ta en iskall öl till min burgare.

Vi har tidigare skrivit om att det nu går att bli berusad på korv, men jag är nog inte ensam om att framför allt älska kombinationen av hamburgare och öl.

Här är öl-hamburgaren

Maten och drycken gifter sig alltid perfekt – och det andas verkligen sommar att stå vid grillen och tillaga saftiga burgare med en kall bärs i ena handen.

Bild: Pixabay

Tänk om det fanns öl-burgare” har även du kanske tänkt någon gång?

Hoppas att du sitter ner, för nu kommer drömnyheten – DET GÖR DET!

Det är sajten Esquire som för en tid sedan skrev att den brittiska hamburgerkedjan Honest Burgers och öl-märket Brewdog gått ihop i ett samarbete – för att ta fram vad man hävdar är världens första öl-burgare.

Dränkt i en 5-procentig öl

Den går under namnet ”Brewburger”, innehåller 150 gram kött, ost, bacon – och är dränkt i en 5-procentig ale. En aptitlig hög av lökringar som är friterade ihop med ännu mer öl och en smakrik sås (som delvis är gjord på … just det, öl) toppar den fantastiska rätten!

Fotot är en genrebild. Bild: Shutterstock

Hamburgaren går att köpa på utvalda Honest Burgers-restauranger samt en del Brewdog-barer. Den kan därför vara svår att få tag i – och det är lite oklart hur länge man planerat att sälja den otroliga burgaren. Å andra sidan kanske det här kan väcka kreativiteten hos en del.

Jag vet i alla fall hur jag tänker tillaga mina första hamburgare i sommar! Fram med ölen – snart ska burgare dränkas i bärs vid grillen!

Känner du någon som hade velat testa öl-hamburgaren? Tagga då den personen i kommentarsfältet på Facebook, eller DELA vidare den här viktiga informationen till dina vänner!