Här är Sannas otroliga pepparkaksby – som nu hyllas över hela Sverige

Cirka 20 kilo deg, enorma mängder tid och en imponerande detaljrikedom – det är vad som ligger bakom den otroliga pepparkaksbyn som 43-åriga Sanna Hederstedt skapat.

Byggnaderna har både inredning och armatur – och nu har det fantastiska bakprojektet fått spridning över hela Sverige.

– Det är helt sjukt, säger gotländskan till Aftonbladet.

Byggt en hel by – av pepparkakor

Ja, Sanna Hederstedt från Eksta på Gotland är inte vilken hobbypysslare som helst. Hon ser sitt hemmafixande som terapi – och när det var dags för årets pepparkaksbak så gjorde hon inte mindre än 10 satser deg. Totalt gick det åt ungefär 20 kilo.

– Jag gjorde mer och mer deg, men det var aldrig tillräckligt, berättar hon för Aftonbladet.

Nedan kan du bläddra mellan Sannas egna bilder.

Projektet handlade om att skapa en pepparkaksby. Genom att rita upp allt med mallar kunde Sanna sedan först bygga det med hjälp av papper. På så viss visste hon att alla mått stämde när det var dags för själva degen.

”Arbetat på det hela året”

I pepparkaksbyn finns bland annat flera olika butiker, ett växthus och en bil fullastad med julgranar. Allt är exceptionellt detaljrikt. En del av husen är återanvända, men nytt för i år är till exempel ”loppisen”.

– Jag har arbetat på det hela året. Det finns smågrejer att göra hela tiden. Jag har tillverkat möbler i husen och gjort små porslinsskålar och koppar, säger den skickliga 43-åringen.

Nedan kan du bläddra mellan Sannas egna bilder.

Sanna ser alltid till att spara sina hus. Om de håller fram till påsk får de sig en renovering som gör att de passar till den högtiden också.

Visst var det fint och något man själv hade velat ha hemma i jul? Tryck nu på dela-knappen om du håller med, så att även dina vänner får se den här otroliga papparkaksbyn!