Här är snuskiga detaljen som hela Sverige missade – under Palme-utredningens kritiserade presskonferens

Under en presskonferens på onsdagen pekade chefsåklagare Krister Petersson ut Stig Enström, också kallad ”Skandiamannen”, som den personen som sköt ihjäl statsminister Olof Palme på Sveavägen.

Efter 34 år läggs nu den gigantiska polisutredningen ner.

Beskedet möttes av starka reaktioner, många av dem kritiska – men en snuskig och kul detalj under presskonferensen verkar ha undgått så gott som hela Sverige.

Ingen missade väl den stora nyheten under onsdagen – efter 34 år läggs Palme-utredningen ner.

Beskedet väckte starka reaktioner

Chefsåklagare Krister Petersson pekade då ut Stig Engström, också kallad ”Skandiamannen”, som den personen som sköt ihjäl Sveriges statsminister 1986. I och med att den misstänkte mördaren själv är avliden, så kan det hela dock inte tas upp i en domstol.

Den uppmärksammade presskonferensen, då Sveriges fick det här beskedet, möttes av otroligt starka reaktioner. Många, däribland Leif GW Persson, menade att utpekandet var högst tveksamt – och kritikerstormen var enorm.

Bild: Skärmdump

Det som de allra flesta verkade missa, kanske på grund av det allvarsamma sammanhanget, var att det trots allt fanns en ganska rolig detalj som gick att skåda under Krister Peterssons anförande.

Detaljen som alla missade

Bakom honom och spaningsledare Hans Melander skapades en formulering som inte direkt passade in i situationen. Båda männens hade en stor vepa med texten ”Polisen” på bakom sig.

Deras huvuden skymde dock några av bokstäverna.

I stället för ”Polisen” och ”Polisen” kunde man då läsa ”P-en-isen”.

Bild: Skärmdump

Rättstavat och allt!

Det hela blir extra komiskt då presskonferensen bland annat har kritiserats för att ha varit alldeles för tråkig, stel och enkel. Den här lilla missen får man ändå tillstå bidrar med viss humor till något annars väldigt trist.

Hade åklagare Petersson själv sett det här hade han nog satt kaffet i halsen.

Vad tycker du om det här? Dela vidare artikeln för att delge din åsikt!