Här är sommarens nya underkläder för män – så fruktansvärda att de borde förbjudas

.

Med viss risk för att låta lite gammalmodig, men dagens klädmode är ofta väldigt avslöjande – både för män och kvinnor.

Vad hände egentligen med den där tiden då man fick fantisera lite om vad fanns under trasorna?

Rör man sig på stan i dag så ser man kroppsdelar till både höger och vänster. Kroppsdelar som man förr i tiden knappt visade upp i omklädningsrummet, men så är det väl med mode – för att kunna förnya sig så måste man eventuellt vara lite mer extrem än senaste trenden.

Men frågan är om inte gränsen nu är nådd – med den här senaste underklädestrenden för män.

För en tid sedan skrev vi om ett par shorts som är så fula att de borde förbjudas i sommar. Man trodde kanske att det var en engångsföreteelse att sådant där vågat, dyrt och trendigt skulle skapa uppmärksamhet världen över – men icke.

Instagram

”Finns ingen direkt variation”

Sajten humormeetscomics skriver att det finns en förvånansvärt stor andel män som tycker om att klä sig i feminina underkläder – och att marknaden för manliga plagg som liknar det vanligtvis mer kvinnliga är större än vad många tror.

– Det finns ingen direkt variation när det handlar om mäns underkläder i vanliga klädaffärer. Det är boxers, briefs – och om man är riktigt vågad, så kanske string, säger Brent Krause, som är australisk underklädesdesigner, till sajten Splinter News.

Instagram

– Vanliga klädaffärer säljer visserligen bra och funktionella underkläder som fungerar för 90 procent av männen, men inte för mig, tillägger han.

Instagram

Krauses underklädesföretag Homme Mystere strävar efter att ta bort det tabu som ligger över att män gärna bär mer feminina underläder – även om de är avsedda för just killar – och de skickar nu sina produkter världen över. Man är stora i östra Asien, Europa och Nordamerika.

Instagram

Blir lite roligare

Det handlar om allt från BH:ar till trosor för män – och även om kunderna givetvis förblir anonyma, så har man i undersökningar kunnat se att underkläderna används på ett liknande sätt som de ”vanliga” gör. På jobbet, till finare tillställningar – och under lediga dagar.

Instagram

Krause satsar nu på att få den här trenden att slå igenom stort. Inom kort, dessutom.

– Att använda sig av ett vanligt, etablerat underklädesmärke varje dag går på automatik. Att använda sig av Homme Mystere är dock lite roligare, tycker han.

Instagram

Självklart får alla klä sig hur de vill – och har man som kille en förkärlek för kvinnliga kläder så är det givetvis något andra bör respektera, men de här trasorna tycker i alla fall jag var gräsliga.

Det ska allt till något mer stilrent och snyggt innan jag slantar upp för något sådant här.

Skulle du kunna tänka dig att ta på dig något av dessa plaggen i sommar? Tagga nu en kompis och se om han vågar! Eller dela vidare den här artikeln till dina vänner!