Här är sommarens nya underkläder för män – så fula att de borde totalförbjudas

Trender kommer och går snabbare än man hinner blinka idag, känns det som, och det är minst sagt svårt att hänga med i svängarna.

Hur man klär sig är självklart upp till var och en, men ibland känns det som att den röda tråden inom dagens mode handlar om att visa så mycket hud som det bara är möjligt.

Rör man sig på stan i dag så ser man kroppsdelar till både höger och vänster. Kroppsdelar som man förr i tiden knappt visade upp i omklädningsrummet, men så är det väl med mode – för att kunna förnya sig så måste man eventuellt vara lite mer extrem än senaste trenden.

Men frågan är om inte gränsen nu är nådd – med den här senaste underklädestrenden för män.

För en tid sedan skrev vi om ett par shorts som är så fula att de borde förbjudas i sommar. Man trodde kanske att det var en engångsföreteelse att sådant där vågat, dyrt och trendigt skulle skapa uppmärksamhet världen över – men icke.

Bildkälla: Instagram

”String för den vågade”

Sajten humormeetscomics skriver att det finns en förvånansvärt stor andel män som tycker om att klä sig i feminina underkläder – och att marknaden för manliga plagg som liknar det vanligtvis mer kvinnliga är större än vad många tror.

– Det finns ingen direkt variation när det handlar om mäns underkläder i vanliga klädaffärer. Det är boxers, briefs – och om man är riktigt vågad, så kanske string, säger Brent Krause, som är australisk underklädesdesigner, till sajten Splinter News.

Bildkälla: Instagram

– Vanliga klädaffärer säljer visserligen bra och funktionella underkläder som fungerar för 90 procent av männen, men inte för mig, säger Brent Krause till Splinter News.

Bildkälla: Instagram

Krauses underklädesföretag Homme Mystere strävar efter att ta bort det tabu som ligger över att män gärna bär mer feminina underläder – även om de är avsedda för just killar – och de skickar nu sina produkter världen över. Man är stora i östra Asien, Europa och Nordamerika.

Bildkälla: Instagram

Underkläder för alla tillfällen

Det handlar om allt från BH:ar till trosor för män – och även om kunderna givetvis förblir anonyma, så har man i undersökningar kunnat se att underkläderna används på ett liknande sätt som de ”vanliga” gör. På jobbet, till finare tillställningar – och under lediga dagar.

Bildkälla: Instagram

Krause satsar nu på att få den här trenden att slå igenom stort. Inom kort, dessutom.

– Att använda sig av ett vanligt, etablerat underklädesmärke varje dag går på automatik. Att använda sig av Homme Mystere är dock lite roligare, säger Brent Krause till Splinter News.

Bildkälla: Instagram

Självklart får alla klä sig hur de vill – och har man som kille en förkärlek för kvinnliga kläder så är det givetvis något andra bör respektera, men de här trasorna tycker i alla fall jag var gräsliga.

Det ska allt till något mer stilrent och snyggt innan jag slantar upp för något sådant här.

Skulle du kunna tänka dig att ta på dig något av dessa plaggen i sommar?

Tagga nu en kompis och se om han vågar! Eller dela vidare den här artikeln till dina vänner!