Här handlar ungdomar litervis med alkohol – slipper visa ID genom ny, enkel metod

Många ungdomar gör alkoholdebut innan man har åldern inne.

I Sverige är det 20 år som gäller om man ska handla på Systembolaget, men det brukar sällan vara svårt för tonåringar att få hem öl, vin och sprit innan dess.

Nu cirkulerar det dessutom en ny trend på nätet som gör att unga killar och tjejer lyckas köpa alkohol – utan att ens behöva uppvisa legitimation, skriver The Mirror.

Trots att 18-åringar får dricka alkoholhaltiga drycker i Sverige, så är det först två år senare som man tillåts handla på Systembolaget.

Många ungdomar lyckas dock komma över sprit betydligt tidigare än så.

Använder täckande munskydd

Nu har det dessutom satts igång en trend, via den populära appen TikTok, som gör att tonåringar lyckas köpa öl, sprit, cider och vin – trots att man inte har åldern inne.

Metoden är ny, enkel – och verkar helt klart fungera.

Bild: TikTok

För att slippa uppvisa legitimation så klär sig ungdomarna ut till äldre personer. Det har vi tidigare skrivit om, men nu har man adderat en detalj som gör det betydligt svårare för butikspersonalen.

Bild: TikTok

Man använder munskydd – som varit ett tvång på många håll när det rådde coronapandemi.

Munskyddet täcker ungefär halva ansiktet och sedan utsmyckar de unga killarna och tjejerna resten av kroppen med accessoarer som vanligtvis tillhör äldre personer.

Absolut inget att uppmuntra

Många tar på sig peruk, glasögon och anammar en äldre klädstil. Själva trenden utgår dock från just munskydden.

Trots att det hela anses olagligt, så får klippen på lyckliga ungdomar som lyckats köpa sprit nu miljontals visningar.

Bild: TikTok

Även om det hela givetvis inte är något att uppmuntra, så får man medge att det är extremt kreativt. Förhoppningsvis kan det här dock väcka vaksamhet hos butikspersonal framöver, så att man får bukt med den här nya trenden.

Bild: TikTok

Tryck nu på dela-knappen!