Här lurar hon flygbolaget – med geniala knepet

Flygbolag är mästare på att hitta nya sätt för att tjäna pengar på sina passagerare.

Är det inte att man tar betalt för att skriva ut biljetter så är det ockerpriser på mat ombord, eller att man är stenhårda med hur mycket bagage som får tas med.

Som resenär gäller det då att hitta knep för att ta sig runt det där. Somliga lyckas bättre än andra – som klipska Gel Rodriguez.

Hon blev tillsagd att hennes kabinväska vägde för mycket. Den överskred den gräns på 7 kilo som var tillåtet. Gel hade packat ner 2 kilo för mycket.

Bild: Wikimedia Commons

Det handlade alltså inte om någon direkt stor felmarginal, men tillräckligt för att flygbolaget sa att de nu skulle kräva en extra avgift för att resenären skulle få ta ombord sin väska, skriver Viral Thread.

Plockade ut 2,5 kilo

Gel valde dock att backa undan en snabbis. Henne lurar man inte så enkelt, utan den smarta kvinnan kom på en plan som skulle överlista personalen.

Passageraren öppnade sin väska, plockade ut 2,5 kilo kläder så att väskan nu klarade maxgränsen – men vad skulle hon då göra med alla plaggen?

Bild: Wikipedia

De åkte på! Snart såg Gel ut som en sådan där michelingubbe.

– Jag ville inte betala avgiften för tungt bagage, säger hon till Vice, men poängterar också att det hela inte är något hon siktar på att göra igen – eftersom det blev så vansinnigt varmt med flera extra kilo kläder på kroppen.

”Grym idé”

Gel berättar för sajten att hon inte alls räknade med att det klockrena ”knepet” skulle få så stor uppmärksamhet, men efter att hon lagt upp en Facebook-bild på sig själv med alla plaggen, så tog den nätet med storm.

when the airline staff at the check in counter said: “EXCESS NA PO KAYO, 7kg lang po allowed na hand carry.”me: NO PROBLEM! 😏*from 9kg to 6.5kg baggage 😅#ExcessBaggageChallengeAccepted

Gepostet von Gel Rodriguez am Dienstag, 1. Oktober 2019
Facebook / Gel Rodriguez

Varför tänkte jag inte på det här? Hahaha!”, skriver en person.

Jag önskar att jag gjorde det här i stället för att slänga några av mina saker i papperskorgen. Fasen vad synd”, menar en annan.

Grym idé”, berömmer en tredje.

Så nästa gång ett flygbolag börjar tjafsa om att du har för mycket saker med dig, ta då bara på dig extravikten i kläder. Då slipper du den dryga avgiften – och får känna dig smart på köpet. Dessutom kommer du garanterat inte frysa under resan!

Tycker du också att det här var klockrent gjort? Tryck då på dela-knappen, så hjälps vi åt att hylla det här klipska initiativet!