Kommunen vägrar ge Steve bygglov för hus – då överlistar han alla med klockren lösning

Att tampas med kommunen om bygglov är bland den värsta byråkratin man kan hamna i. Det är ändlösa ärenden som skickas hit och det, det ska överklagas, avslås och beviljas och till slut ångrar man att man ens ansökte.

Eller så är man kreativ, som Steve Ogier från engelska Castle på ön Guernsey till exempel. Kommunen låter honom inte bygga ett hus på sin tomt – så han har helt enkelt utropat sig själv till kung över tomten, som han döpt till Everland. Det skriver sajten Unilad.

Den kreative 46-åringen Steve ville bygga ett hus på en tomt han äger i staden Castle, men kommun sa nej. Istället för att överklaga beslutet bestämde han sig för att döpa om tomten till Everland och kröna sig själv till kung.

”Jag vill bara ha mitt hus”

Trots att kommunen vid upprepade tillfällen sagt åt Steve att sluta bygga tänker han inte ge sig förrän den lilla landplätten erkänns som en egen stat.

Detta ska bli kungahuset. Bildkälla: Facebook

– Jag vill bara ha mitt hus, det ska vara två sovrum och ett platt tak. Det är allt jag ber om. Jag räknar iskallt med att vinna, säger Steve till Unilad.

Kommunen på ön Guernsey avslog Steves ansökan om att få bli en självständig stat då det saknas invånare, men Steve hävdar envist att hans land visst har invånare men att de till största delen består av maskar och andra insekter.

Vägrar erkänna kommunens beslut

I och med att Everland enligt Steve är en egen stat så behöver han inte lyssna på kommunens beslut utan kan gå vidare med sina byggplaner. Everland har till och med fått en egen flagga.

Bildkälla: Facebook

Beslutsam som han är har Steve lyft frågan över nationsnivå och har skrivit ett brev till FN för att få sin nystartade stat godkänd på högsta ort. Dock kan det ta upp till tio år för FN att fatta ett sådant beslut, men tills dess hoppas Steve att kommunen ska ha gett med sig.

8-åriga dottern utnämnd till prinsessa

– De har försökt stoppa mig men hela processen är pausad tills att jag kan bevisa att det här är en mikro-nation. Domaren hävdar att jag är själv här och att det inte räcker men jag har min åttaåriga dotter här, hon är prinsessa i Everland, säger Steve till Unilad och fortsätter.

– Jag har tagit kontakt med FN och avvaktar deras beslut. De vet vem jag är och de får besluta om det här ska räknas som ett eget land, avslutar den envise ”kungen”.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=399617893838082&set=pb.100013696232794.-2207520000.1540382733.&type=3&theater

Jag tycker det det är underbart med personer som står på sig och är kreativa på ett så här roligt sätt! Tryck nu på dela-knappen så att Steve kan få bygga sitt hus!