Läkarnas varning: Stoppa inte in persilja i vaginan

Vad man stoppar in i sin vagina är givetvis upp till var och en, men att man bör vara väldigt försiktig förstår nog de allra flesta. Ändå har vi sett flera varningar under det senaste året som tagit upp att kvinnor fört in diverse saker i sina nedre regioner.

Det har faktiskt handlat om allt från isglass till vitlök.

Gissningsvis kommer inte läkarnas uppmaningar från tomma intet, utan sannolikt är det så att människor inte är speciellt skrytsamma med vad de väljer att placera i sin slida – och att det därför är ett ”problem” som gått lite under radarn.

I början av året skrev den brittiska sajten Marie Claire om att man som kvinna kan stoppa in persilja i sin vagina – för att skynda på menstruationen.

”Stimulerar menstruationsflödet”

Andra knep var att träna, äta ananas och ingefära – men att föra in persilja i sina nedre regioner var det som väckte allra största uppmärksamhet.

Shutterstock

Persilja kan hjälpa till att mjuka upp livmoderhalsen och utjämna hormonella obalanser som annars kan försena din menstruationscykel. Om du kämpar för att hitta en maträtt baserad på persilja, så få inte panik. De mest effektiva formerna sägs vara persiljeté och att föra in persilja i vaginan”, stod det i den nu borttagna artikeln, enligt The Mirror.

Man förklarade också att persilja är en ört vars egenskaper stimulerar menstruationsflödet.

Sågas av läkarna

Påståendena och tipsen har dock mötts av skarp kritik från läkarhåll. Till tidningen The Independent säger exempelvis doktor Shazia Malik:

– Det finns inga bevis på fördelar angående att kvinna skulle göra det här. Det finns snarare farliga risker. Jag skulle uppmana kvinnor att inte föra in någonting – såvida de inte fått råd av en läkare.

Pixabay

Även doktor Sheila Newman är kritisk till persiljans eventuella positiva effekter i de nedre regionerna.

– Det är inte något som rekommenderas av gynekologer. Rådet som publicerats av Marie Claire är oansvarigt, säger hon enligt The Independent.

Sheila Newman menar att det finns sätt för att påverka sin menstruation, men att de först borde diskuteras med en gynekolog.

Så strunta i att stoppa in persilja i vaginan, helt enkelt! Hjälp nu till att DELA vidare den här viktiga informationen!