Mannen eldade upp hela sitt hem – blev livrädd för liten spindel

.

Spindlar och andra kryp är inte direkt det mysigaste man kan stöta på i sitt hem. Vissa blir dock räddare än andra, men de flesta försöker bli kvitt sin oönskade gäst.

Somliga försöker släppa ut djuret – men det finns också de som tar till mer extrema metoder.

När en man från Arizona i USA hittade en spindel inne i sitt mobila hem så slog paniken till. I stället för att ta till någon av de mer praktiska metoderna för att bli av med krypet så tog han fram en gasolbrännare.

Det hela slutade i katastrof, enligt The Telegraph.

Eldade upp sitt hem

Vi skrev nyligen om en bilist som i panik körde av vägen när hon såg en liten spindel på sätet bredvid.

Rädslan för småkryp kan helt enkelt bli övermäktig för somliga, men för en tid sedan rapporterade The Telegraph om en man i Tucson i delstaten Arizona som nog tar hem rekordet.

Hans spindelrädsla fick honom att elda upp hela sitt hem, skriver tidningen.

Bildkälla: Seattle Fire Department

Det var dock inte riktigt meningen, men spindelnäten som hade skapats fattade snabbt eld av gasolbrännaren – och snart stod hela det mobila hemmet i lågor. Den klantige mannen fick bära ut en äldre kvinna ut bostaden och båda klarade sig tack och lov undan oskadda.

Fick tak över huvudet

Räddningstjänsten, i form av 11 brandmän, fick snabbt ta sig till platsen för att släcka den kraftiga branden. Det tog cirka 15 minuter innan de fick läget under kontroll. Huset var då totalförstört efter eldsvådan och endast de yttre väggarna stod kvar.

Bildkälla: Seattle Fire Department

Mannen och kvinnan ska ha fått hjälp från lokala organisationer för att få tak över huvudet efter branden.

Bildkälla: Seattle Fire Department

De är dock inte ensamma om att ha råkat skapa eldsvåda i samband med en spindelupptäckt. En man i Seattle ska ha använt både gasolbrännare och sprayfärg när han stötte på småkryp i sitt vardagsrum – och de materiella skadorna uppgick då till tusentals kronor.

– Det finns säkrare och mer effektiva sätt att döda en spindel på, sa då en talesperson för Seattles räddningstjänst.

Tagga nu någon som är så rädd för spindlar att han eller hon hade kunnat göra likadant! Eller dela vidare den här artikeln till dina spindelrädda vänner!