Niclas Norlindh: Här är mina 10 starkaste åsikter om Stefan Löfven

Dagligen skrivs det en jävla massa artiklar om Stefan Löfven i de svenska tidningarna. Han har gjort X, sa Y och tyckte Z. En annan hade ju fått rännskita om man var lika hårt bevakad, gubben får ju fan inte en lugn stund – men å andra sidan är det ju en del av ”Steffes” jobb.

Härom dagen slog det mig att det vore uppiggande och lite nytt att få läsa en text om vår statsminister – som inte har ett dyft att göra med politik. Därför tänker jag nu lista mina 10 starkaste (nåja, i alla fall existerande) åsikter om Socialdemokraternas ledare.

I och med att många av er nu kommer tro att det här antingen är en hyllning eller sågning av herr Löfven, så kan jag redan här och nu slå fast att det inte är något av det. Den här listan har exakt NOLL med politik att göra – nu fokuserar vi på statsministern som person!

Bild: Wikipedia

Han har (troligen) varit berusad i Vita Huset

Det var ju under ett sådant där pampigt statsbesök i USA som Sveriges statsminister, inför den samlade pressen, sa ”We are not drunk yet” varpå han kallade den amerikanske, dåvarande utrikesministern John Kerry för Kennedy. Efter den lilla missen krävdes det nog en liten sup – eller var hans skämtsamma klargörande helt enkelt bara en hint om vad de kommande timmarna skulle handla om?

Han har en fru som heter Ulla

Finns det något mer vänligt, mammigt och statsministerfrudoftande namn än Ulla? Svaret är, givetvis, nej. Det känns helt enkelt bara så jäkla rätt att Löfven varje dag kommer hem till en Ulla. Det är inte få gånger som S-ledaren poängterat hur mycket han älskar sin hustru – och även om det kanske är lite platt och väntat, så förstår jag att han har svårt att hålla sig. Att Ullas namn rimmar på ett gäng vulgära ord är självfallet extra kul.

Han har moderniserat ett eget ord

Det där är bara käbbel!” Visst, det kan eventuellt vara dialektalt, men första gången jag hörde Löfven säga ”käbbel” blev det total jävla kortslutning i min hjärna. Vad fasen säger han? Alla har med största sannolikhet hört statsministern använda det här uttrycket – ofta i aningen uppspelt eller irriterat tillstånd – som han, vill jag påstå, på egen hand har moderniserat. Vet du inte vad ”käbbel” betyder? Några synonymer är gnabb, smågräl och kiv.

Bild: Wikipedia

Han håller på Modo i hockey

Det är inte sällan som Sveriges statsminister kan ses på läktarna uppe i Örnsköldsvik. Han håller hockeylaget Modo väldigt kärt. Det kan man givetvis ha åsikter om – och det har jag. Även om man kan gilla att Löfven håller på ett halvrötet gäng som inte ens spelar i svensk hockeys högsta liga, så borde han kanske ta sig en funderare i den här frågan. Kan det vara så enkelt som att röde ”Steffe” faller för Modos S-doftande färger?

Han är en riktig knegare

Om det är något som Löfven försökt indoktrinera svenskarna med, så är det att han minsann varit en riktig arbetare – och jävlar, så han har lyckats. Det är inte ens tillstymmelse till svårt att föreställa sig statsministern intill en semi-fungerande svarv. Han har dessutom jobbat på både posten och ett sågverk. Fula ärr i händerna kan existera.

Bild: Wikipedia

Det känns som att han gillar att basta

Om det är något man kan tänka sig att Löfven gillar att sysselsätta sig med när intervjuerna är gjorda, talen skrivna, förslagen undertecknade och frun Ulla kärleksfullt omfamnad, så är det att ta sig en rejäl bastu. Han föredrar gissningsvis att termometern vibrerar runt 85-strecket, att sitta upp, lätt framåtlutad och att vara noggrann med att dörren är helt stängd. ”Annars släpps värmen ut”, är garanterat topp 20 bland hans vanligaste fraser i det privata.

Han är ändå Sveriges statsminister

Tycka vad man vill om Löfven – somliga av er gillar nog S-ledaren, andra är mer skeptiska till honom – men att ta sig hela vägen till statsministerposten, det är jävligt imponerande. Det tror jag nog att de flesta kan skriva under på. Hur han gjort, hur han agerat, vad han sagt, vad han står för – lägg det åt sidan för en sekund. Löfven är, kort och gott, en skicklig gubbe!

Bild: Wikipedia

Han håller på Tottenham i fotboll

Det är många svenskar som gör en stor grej av att hålla på ett utländskt fotbollslag. Det säger jag verkligen ingenting om, men Löfven är en av dem. Det gör ju honom nästan ännu mer folklig. Till skillnad från Modo-supporterskapet, så kan jag och ”Steffe” dessutom enas kring förkärleken för liljevita Tottenham från norra London. Han är rätt go ändå!

Han har varit lat

Ja, okej – det är nog att ta i. Löfven jobbar dagligen som en jävla dåre, men en gång i tiden så slarvade han faktiskt. I alla fall om utgångspunkten är att man ska gå färdigt sina utbildningar. Det var när Sveriges nuvarande statsminister gick på Socialhögskolan i Umeå som han ”bara” studerade i ett och ett halvt år, enligt Wikipedia. Trots att plugget inte var klart, så hoppade han sedan av. Jag kan ändå gilla det – ett prickfritt CV är ett ganska trist sådant. Det ska även tilläggas att herr Löfven själv stavar sitt namn utan accent över E:et, men den finns med i folkbokföringen. Det verkar helt enkelt som han är lite för lat för att justera den detaljen.

Han ser, enligt somliga, ut som ett märkligt havsdjur

Bild (vänster): Wikipedia

Fråga mig inte vad i helvete det där till höger är, men det känns som något som har hittats på havets botten. Ska vi gissa på ett djupt på 2 450 meter? Då och då har man, under de senaste åren, på till exempel Facebook kunnat se den här ”blobben” liknas vid just Stefan Löfven. För jävla taskigt, men ärligt talat … är det inte också lite småkul?

Åsikterna går, som sagt, isär om Stefan Löfven, men den här listan har alltså inget med politik att göra – och är inget ställningstagande gentemot Sveriges statsminister.

Hoppas att ni tycker att det var lite uppfriskande – ibland måste man få ta till sig lite mindre allvarliga grejer! Allt kan inte vara så jävla seriöst hela tiden!

Vet ni vad förresten vad Löfvens gamle kollega Lars Ohlys veganske bror heter? Broc-Ohly…

Tryck nu gärna på DELA så att även dina vänner får läsa det här!