Parets toalett exploderar – när blixten sätter eld på hemska skitlukten

Prutt- och bajslukt kan ställa till med alla typer av oreda.

För en tid sedan skrev vi om en flygplanspassagerare vars gaser var så kraftiga att man tvingades nödlanda, men nu kommer en nyhet från USA som man nog får medge är ännu galnare.

Häromdagen exploderade en toalett och totalförstörde ett badrum i Florida – efter att blixten slagit ner och satt eld på gaserna i avloppstanken, skriver Unilad.

Paret som äger huset i Florida låg och sov när oväder drog in. Plötsligt, från ingenstans, så exploderade toaletten och skickade porslinsskärvor över hela badrummet. Avloppssystemet totalförstördes i MaryLou Wards hem, så hon och maken tvingades ringa företaget A-1 Affordable Plumbing så att de kunde börja återställa kaoset.

Kan finnas enkel förklaring

Rörmokarfirman delade sedan bilder på Facebook som tydligt visade oredan som hade skapats av explosionen. I inlägget skrev man: ”Inget mer skitande medan det är oväder ute”.

Gepostet von A-1 Affordable Plumbing inc. am Sonntag, 4. August 2019

Så varför blev det då som det blev?

Jordan Hagadorn, som äger A-1 Affordable Plumbing, säger till USA Today:

– Metangas skapas av ”nummer två”. Den kommer från skit, helt enkelt.

Septiktanken (behållaren för uppsamling av toalettavfall) var bara någon enstaka centimeter under marken. Man misstänker nu därför att det korta avståndet mellan marken och locket på septiktanken kan ha lett till explosionen.

Gepostet von A-1 Affordable Plumbing inc. am Sonntag, 4. August 2019

Då blixten träffade tanken agerade den som katalysator för att antända metangasen, som sedan färdades upp genom avloppet – och skapade kaoset i husets badrum.

En unik händelse

MaryLou Ward, som pratat med sajten WTHR, säger att det var det högsta ljud hon någonsin hört.

– Vi tog oss ur sängen och gick bort till badrummet och då låg toaletten på golvet, berättar husägaren.

Gepostet von A-1 Affordable Plumbing inc. am Sonntag, 4. August 2019

I Facebook-inlägget kan man se att porslin skjutits in i väggen och även delar av fönster ska ha gått sönder på grund av den kraftiga smällen.

Nu råder Jordan Hagadorn människor att hålla sig borta från toaletten när det blixtrar, men tillägger också att han aldrig hört talas om något liknande. Även hans far, som varit rörmokare i över 40 år, menar att det sannolikt är en helt unik händelse.

Tänk vad lite gaser kan ställa till med! Tryck nu på dela-knappen, så att dina vänner nås av den här viktiga varningen!