”Soldoktorn” Mikael Sandström berättar om dildo-chocken som han aldrig glömmer: ”Var lite okänslig...”

”Soldoktorn” Mikael Sandström berättar om dildo-chocken som han aldrig glömmer: ”Var lite okänslig…”

Mikael Sandström, mer känd som ”Soldoktorn”, har synts till i TV-rutan i flera år. Den 62-årige överläkaren ger ofta tips och råd kring olika sjukdomar eller tillstånd – men i Den som skrattar förlorars podcast avslöjar han också en av de märkligaste upptäckterna han gjort under sin karriär.

En man hade ringt in för magbesvär, men när Sandström – som då var ambulanssjukvårdare – anlände till patientens hem visade det sig handla om något helt annat. Det var en sexuell akt med en stor dildo som hade spårat ur – och den vibrerande vuxenleksaken hade försvunnit in i mannen.

– Han stod där och surrade och såg lite ledsen ut, så sa han ”jag har just bytt batterier också”, berättar Sandström i podden.

De flesta känner nog igen Mikael Sandström som den solbrända doktorn i Nyhetsmorgon, men han arbetar till vardags också som överläkare vid Lindesbergs lasarett. Under sin långa karriär inom sjukvården har den i dag 62-årige TV-profilen stött på många märkliga och oförglömliga fall.

”Han stod där och surrade…”

Ett av dem involverade en stor dildo, vilket ”Soldoktorn” berättar om i podcasten som drivs av humorgänget bakom Den som skrattar förlorar-serien.

– Det var många år sedan. Jag arbetade som ambulanssjukvårdare då, inleder Sandström.

Foto: Jonas Ekströmer / TT

En man hade ringt in med magsmärtor, men när man anlände till hans hem, så visade det sig handla om ett helt annat bekymmer.

– Det var alldeles tyst när vi kom in, ”var är patienten?”. Sedan hörde man bzz, bzz. Så han hade tappat taget då om … så han stod där och surrade och såg lite ledsen ut, så sa han ”jag har just bytt batterier också”, berättar läkaren och skrattar.

– Han hade nya Duracell-batterier (i vibratorn) som skulle vibrera i 17 dagar. Så han var lite deppig, men vi fick inte tag i den, man var väl lite okänslig på den tiden och sa att ”den där äter sig inåt, det kan aldrig gå väl, så du får följa med till sjukhuset”.

I podcasten bjuder Sandström, som kommer in efter cirka 28 minuter, dessutom på de oseigaste åkommorna man kan drabbas av – och berättar också om sin värsta bakfylla någonsin.

Lyssna på hela avsnittet här eller i spelaren nedan.

Visst är ”Soldoktorn” härlig som bjuder på sig själv på det här viset? Tryck nu på dela-knappen om du också tycker att han gör ett bra jobb i TV-rutan!