Sven Melanders sylvassa passning – till alla svenskar som överanvänder emojis

Sven Melander säger alltid precis vad han tycker och tänker.

Vi skrev nyligen om när han rasade mot all smutskastning i coronakrisen, men nu tar den 72-årige skåningen upp nästa fenomen som han avskyr – emojis.

Det stundtals överdrivna användandet av små symboler är inget som faller komikern i smaken.

– Problemet är att om man använder för många emojis så blir texten svår, ledsen gubbe, regnmoln, nästan obegriplig, tomat, kanot, julgran, säger Melander i ett klockrent klipp på sin Facebook-sida.

Bild: Shutterstock

För den breda publiken är Sven Melander mest känd som skådespelare och komiker. Karriären är dessutom fortfarande igång – trots tidigare hälsoproblem – och nyligen berättade den 72-årige skåningen bland annat att han drömmer om att få vara julvärd.

Melanders ilska – över emojis

Via som populära och välbesökta Facebook-sida slänger sig Melander också titt som tätt in i samhällsdebatten. Han har gjort många inlägg under coronakrisen – och skickat syrliga passningar åt flera håll.

Nu är det dock det överdrivna användandet av emojis – alltså de små symbolerna som man kan ha med i diverse textmeddelanden – som den frispråkige och underhållande kändisen är mäkta frustrerad över.

Bild: Piaxabay

I ett nytt klipp, som kom ut i samband med midsommar, framgår det tydligt vad han menar.

– Dagen till ära, sol, sol, blomma, hade jag tänkt tala, mikrofon, tunga, hjärta, om det här med emojis på SMS, glad gubbe, tummen upp. Problemet är att om man använder för många emojis så blir texten svår, ledsen gubbe, regnmoln, nästan obegriplig, tomat, kanot, julgran, säger Melander.

Bild: Facebook/Sven Melander

– Ja, det var det jag hade att säga om detta, så önskar jag er verkligen sol, sol, jordgubbe, svensk flagga, kaktus, stekt ägg, glad gubbe, hockeymål, läppstift, polis, fiol, vitlök. Ha det så bra. Majskolv, avslutar 72-åringen med ett leende.

Framför sin åsikt – med humor

Klippet har blivit en gigantisk succé på nätet. Många verkar hålla med Melander om att användandet av emojis gått överstyr. De flesta uppskattar också att han framför sin åsikt med både humor och glimten i ögat.

🇸🇪🍓🌞 på er allihopa!Dagen till ära 🌞🌞🌸 hade jag tänkt tala 🎤👅💖om det här med emojis på sms 😁👍🏼Problemet är om man använder för många emojis så blir det ju texten svår 🙁🌧 nästan obegriplig 🍅🛶🎄Ja. Det var det jag hade att säga om detta. Så önskar jag er verkligen 🌞🌞🍓🇸🇪🌵🍳😁🥅💄👮🏼‍♀️🎻 🧄 Ha det så bra! 🌽

Posted by Sven Melander on Friday, June 19, 2020

Jag kan helt klart förstå vad Sven menar – och jag håller verkligen med. Nu för tiden är det nästan vilka symboler man använder, och inte själva texten, som är det viktiga. Emellanåt förstår man ju knappt vad det är andra försöker framföra eller förmedla.

Vad tycker du om det här? Tryck på dela-knappen för att ge oss din åsikt i ämnet!