Svensken vill ha ”TRUMP” som registreringsskylt, men nekas: ”Stötande”

Tidigare i september ansökte en svensk man om att få ha texten ”TRUMP” som registreringsskylt på sin bil. Den personliga nummerplåten avslogs dock av Transportstyrelsen då man ansåg att den kunde uppfattas som stötande.

– Jag var full och tyckte att det var en rolig fyllegrej, säger bilägaren till Aftonbladet.

USA:s president Donald Trump är en mästare på att väcka starka känslor – även i Sverige.

Så pass mycket att Transportstyrelsen nyligen sa nej till en man från Bohuslän som ansökt om att få ha bokstavskombinationen ”TRUMP” som registreringsskylt på sitt fordon, vilket Sveriges Radio Väst var först med att rapportera om.

Kan uppfattas som stötande

Det hela handlade dock om en ”fyllegrej”, skulle det visa sig.

– Jag hade precis köpt en ny bil och var ute med några kompisar, jag var jättefull och vi tyckte det var en rolig grej att ha Trump som registreringsskylt eftersom bilen är amerikansk, berättar bilägaren för Aftonbladet.

Wikimedia Commons

Den avslagna begäran förklarade Transportstyrelsen med att nummerplåten skulle kunna uppfattas som stötande.

– Nu så här i efterhand förstår jag att det kan uppfattas så. Jag kommer att behålla den registreringsskylten jag har, säger västkustbon.

Vi har tidigare skrivit om svenske Thomas som fick igenom sin registreringsskylt vars bokstavskombination löd ”EDUGOLR”. Läs det med Göteborgsdialekt, så förstår du varför nummerplåten blivit så uppmärksammad.

Vad tycker du – ska man få ha vad man vill på sin registreringsskylt? Delge gärna din åsikt i kommentarsfältet på Facebook! Dela också gärna vidare artikeln till dina vänner!