Tjurig restauranggäst klagar hejvilt efter besöket – ägarens stenhårda kontring lämnar gnällspiken mållös

Att gå på restaurang är ofta en trevlig upplevelse.

Man får god mat, slipper det trista med att diska och plocka undan – och det känns vanligtvis lite lyxigt.

Så blev det dock inte för en man vid namn Phil när han gick till en pizzeria i England – och hans gnälliga recension efter besöket skulle få ägaren att ge svar på tal.

Krogen Beerd i Bristol i England har 4,3 i betyg av 5 på Google. Ganska högt, med andra ord – och den populära restaurangen fokuserar på pizza och öl.

Our new outside seating area is ready to go!!#beerdbristol #supportlocal365Bristol.com

Posted by Beerd Bristol on Sunday, August 9, 2020

Ägaren Paul Kemp har länge förespråkat att man bör visa mer respekt för personal inom serviceyrken, skriver Bristol Post – och det var kanske därför som krögaren fick mer än nog när han såg en recension från en man vid namn Phil Dyke.

Kunden lämnade endast 2 av 5 i betyg med motiveringen:

”God öl, pizzan var inte färdiggräddad, vägrade accepterade en sedel som fortfarande är giltig. Besviken”, skrev han.

”Varför sa du inte till personalen?”

Ägaren Paul noterade den missnöjda gästens utläggning på Google – och bestämde sig för att svara.

”Hej Phil. Om din pizza inte var färdiggräddad – varför sa du då inte till personalen som kollade med dig om allt var bra? Om den inte var färdiggräddad och du var missnöjd – varför lät du inte personalen veta det när du skulle betala? Jag kompenserade en annan gäst samma kväll som inte var nöjd med sin mat”, skrev Paul och fortsatte:

”Jag tror nog ditt ego fick sig en törn när vi inte accepterade din gamla sedel. Du verkar ha ett så stort behov av att få vad du vill så du stampade lite med dina 2-stjärniga fötter här på Google. Jag sa till personalen att inte ta in några gäster under 12 år, men det verkar som att du lyckades passera ändå”.

Bild: Google

Det sista blev en stenhård passning – som Phil inte svarat på.

Kanske för att han insåg att ägaren hade en poäng med vad han skrev. Låter man bara personalen på en restaurang veta att man är missnöjd så är sannolikheten stor att de gör sitt för att rätta till det hela.

Om man bara surar så brukar det sällan lösa något.

Tycker du också att ägaren Paul gjorde rätt här? Tryck då på dela-knappen!