Våren är räddad: Nu släpps ny gin – som smakar klassiska viol-pastiller

Nu känns det som att våren officiellt nått vårt avlånga land! Solen skiner, blommor börjar sticka upp ur marken och dagarna känns, äntligen, lite längre.

Med vårens intåg känns det som att det helt plötsligt blir fler människor, överallt är det fullt av folk som lapar sol, shoppar, fikar – eller tar en drink på en uteservering.

En drink som växt fram som en riktig svensk favorit på senare år är gin & tonic och svenska gin-tillverkare verkar ploppa upp lite överallt.

Med fler tillverkare kommer även fler spännande varianter på den populära drycken, den ena konstigare än den andra.

Frågan är om inte den senaste i raden av gin-sorter tar priset – den smakar nämligen viol-tabletter, skriver brittiska The Sun.

Gin har verkligen varit drycken på allas läppar de senaste åren – vilket även har visat sig på utbudet av gin som ökat lavinartat de senaste åren. Här på Humorbibeln har vi bland annat kunnat rapportera om gin gjord på elefantbajs, världens starkaste gin och glögg med gin och tonic-smak.

Smak av violtabletter

Försäljningen av gin växer så det knakar världen över. Bara i Storbrittannien köptes det gin för över 5,5 miljarder svenska kronor, vilket är en ökning med 32,5 procent från året innan.

Nu släpper den brittiska varuhus-kedjan Aldi den senaste i raden av gin-sorter med ovanliga smaker. Deras senaste gin smakar nämligen viol-tabletter.

Bildkälla: Aldi

En nostalgisk smak för alla de som minns de gamla, hederliga violpastillerna man åt som godis förr i tiden.

”En bra sommaridé”

Den lilafärgade spritdrycken kommer att kosta drygt 120 svenska kronor och släpps den 26 april.

Enligt tillverkaren så är viol-gin ”en bra sommaridé för alla som vill sätta lite extra färg på sin drink.”

Det återstår att se om viol-gin blir en succé i sommar eller inte!

Bildkälla: Shutterstock

Vilken dröm att få sippa på en viol-gin och tonic i sommar! Tryck nu på DELA-knappen så dina vänner också får den här livsviktiga informationen!