De flesta svenskarna får fel: Hur många S hittar du i denna bilden?

Hjärngympa är något vi aldrig kan få för mycket av!

Jag minns från skoltiden att det bästa jag visste då var att sitta med olika knep och knåp. Även nu när man blivit betydligt äldre så tycker jag dock att sådant där är roligt. Numera handlar det dock mer om korsord, sudoku och synvillor.

Att sitta med sådant där får mig att känna mig fräsch i knoppen och det är dessutom alltid roligt att utmana sig själv för att testa sina gränser och färdigheter.

Tidigare i veckan skrev vi om en synvilla då det handlade om att försöka hitta alla D i en viss bild och nu kommer en liknande utmaning. Den här typen av lite simplare test går dels snabbt att göra, dels är de nyttiga för knoppen.

Hitta bokstaven S

I en tid där nästan allt sköts av teknik så tror jag det är vettigt att man dagligen försöker ge sig själv lite annan form av stimulans än att bara sitta och stirra in i en dator- eller mobilskärm.

En kluring då och då är sannerligen aldrig fel!

Den här gången handlar det om att leta upp bokstaven S i en bild med massa femmor. Frågan är hur många bokstäver du kan hitta i bilden. Det är ganska många S som döljer sig bland siffrorna – det kan jag avslöja.

De flesta misslyckas

För att göra det hela lite klurigare så har du dock bara 10 sekunder på dig, så fuska inte nu! Det ska även sägas att de flesta misslyckas med att hitta alla på första försöket!

Hur många S ser du i bilden?

Så, glöm nu inte bort hur många S du hittade i bilden!

Nedan kommer vi att redovisa svaret. De flesta lyckas alltså inte hitta alla S på 10 sekunder.

Alla S är markerade i gult här nedanför!

Rätt svar är att det finns 11 stycken S i bilden!

Men ja, detta är inte helt enkelt i och med att tecknen är ganska så lika. Om du hittade 6 eller fler S på 10 sekunder så tycker jag att du gjort ett bra jobb!

Var inte blyg nu, DELA vidare om du hittade 6 eller fler S i bilden! Då kan du dessutom bjuda dina vänner på en nyttig utmaning i dag!