Utmaning: Kan du hitta bussen bland alla bilar i bilden?

Om det är något som vi får för lite av numera när tekniken styr det mesta i vår vardag så är det hjärngympa. Att gnugga geniknölarna en stund skadar aldrig – och därför har jag börjat ta efter min mormor som dagligen löser korsord eller knep och knåp i en timme.

Visst, jag har inte tid att hålla på lika länge – men bara efter att ha suttit en liten stund med kluringar eller olika utmaningar så känns det som att hjärnan har fräschats upp en aning.

Det kan handla om ren inbillning från min sida, men så länge man mår bra av det man pysslar med så finns det ju ingen direkt anledning att lägga av.

En av de utmaningar som jag tycker om mest är när man ska titta på bilder och se vad som sticker ut. Det kan handla om allt från hur många tigrar som finns i en bild till att lista hur ut många M som döljer sig bland massa W.

Tidigare i dag stötte jag på det här testet som sätter samarbetet mellan hjärna och ögon på prov. Vid första anblick trodde jag att det skulle vara betydligt enklare att klara av den här utmaningen än det faktiskt var.

10 sekunder på dig

Kluringen är extremt enkel i sitt utförande. Det handlar om att titta på en bild med massvis av små bilar. Någonstans så döljer det sig dock en buss – och nu är det upp till dig att hitta den.

Kruxet är att du bara har 10 sekunder på dig. Mer tid får du inte! Då blir det för enkelt – och enligt kanalen Bright side så misslyckas faktiskt majoriteten.

Lyckas du hitta bussen?

Om du inte lyckades hitta bussen inom 10 sekunder så kommer lösningen här nedan!

Var inte blyg nu, tryck på DELA-knappen om du hittade bussen, eller om du helt enkelt bara vill skicka utmaningen vidare till dina vänner!