12 nunnor kliver plötsligt upp på scen – men titta nu när de vänder sig om och får världen att jubla

När man tänker på nunnor så går tankarna, eventuellt lite fördomsfullt, lätt till jättereligiösa kvinnor som konstant lever efter sin tro – och inte verkar ha det roligaste eller mest händelserika livet.

Systerskapet dem emellan har ett rykte om att gärna hålla kvar vid det gamla snarare än att släppa in det nya och kreativa. De anses vara fullständigt dedikerade till sina traditionella rutiner, traditioner och studier.

Det är lätt att tro att de aldrig får utlopp för starka känslor eller energi – men nunnorna i det här klippet (nedan) hade som mål att bryta ner just de fördomarna.

De här 12 systrarna bestämde sig för att visa att de inte alls är så fruktansvärt hängivna till sin religion så att de måste avstå från nöjen i livet. De bokade därför en lokal gympahall och gjorde sig redo för en riktig show.

Nunnorna koreograferade sin egen zumba-dans och i ett fantastiskt omarbetande av traditionella psalmer skapades en medryckande och härlig sång.

Tar fart halvvägs

Men nunnorna har även en stor överraskning för publiken – och jag kan nästan garantera att deras uppvisning kommer att ge dig ett leende som varar i flera timmar.

Youtube

I början av showen gör man mest små steg och gester. Långsamt rör de sina kroppar för att hänga med i musiken – men när takten ökar så försvinner den sansade stämningen och alla kvinnor börjar flyta med i den mer intensiva rytmen.

Youtube

Föreställningen verkar vara en lugn tillställning – fram till ungefär halva klippet. Plötsligt tar uppvisningen riktig fart och nunnorna rör sig fram och tillbaka till den repetitiva texten ”Jag älskar honom”. Dessutom med stora leenden på sina läppar!

Det bästa med allt är den underbara energi som alla systrarna visar upp. De är alla i olika åldrar, men det hindrar dem inte från att visa upp en gemensam lycka och dansglädje på scenen.

Kolla in klippet själva! Det är helt underbart – och miljontals människor världen över har hyllat de här 12 kvinnornas härliga initiativ!

Var inte blyg nu, DELA om du fick ett leende av detta klippet!