Danska hånet mot lättkränkta Sverige – klockrena klippet får ett helt land att vika sig av skratt

Det går att säga mycket om det svenska samtalsklimatet idag, men det har sannerligen blivit mer svårnavigerat de senaste åren. Vad får man säga, vad får man inte säga?
Visserligen kommer det väl något gott ur att samtalsklimatet ändrar ton men det kan ibland vara svårt att prata med folk när man inte vet hur man får uttrycka sig riktigt. Våra kära grannländer förstår sig inte riktigt på oss svenskar när det kommer till just detta, vilket det här klippet så väl understryker.

Det var under förra året som ett danskt klipp publicerades på Youtube, som sedan dess fått tusentals danskar att skratta gott åt oss svenskar. Sketchen driver friskt med hur politiskt korrekta vi är på andra sidan Öresund. Det är lika delar roligt som det är en klockren pik mot den svenska ängsligheten.

Får inte säga ”bröst” enligt svensk lag

I sketchen, som är en parodi på dansk-svenska polisserier, kan man se en dansk polis anlända till en brottsplats där en svensk polis redan befinner sig. Det som sedan sker kan väl, milt uttryckt, beskrivas som en kulturkrock.

Den danska polisen börjar fråga saker om gärningsmannen och offret, men den svenska polisen vill inte veta av danskens språk.

Alldeles oavsett vad man tycker om svenskars politiska korrekthet så är detta klippet oerhört roligt, när man ser det är det inte konstigt att förstå att över 50 000 personer nu sett det.

Se hela klippet här nedanför.

Tryck nu på dela-knappen om du fick dig ett skratt, eller om du helt enkelt bara tycker att svenskarna blivit för känsliga!