Efter #metoo – nu slår männen tillbaka i förbjuden sketch: ”Ingen skyldighet att följa med och shoppa”

Det har nu gått en bra tid sedan #metoo fick Sverige att explodera. Det var en kampanj som gick ut på att sätta strålkastarljuset på mäns diskriminering mot kvinnor – och det ledde till att många sanningar kom fram och massvis av debatter väcktes.

Det var helt enkelt något väldigt bra, som innebar en ögonöppnare för många.

Förhoppningen nu är att de män som tidigare hade svårt för att respektera kvinnor kan skärpa sig och inse att deras tidigare ruttna beteende hör hemma i det förgångna. Att de här frågorna i alla fall kommit upp till ytan är nog i alla fall en bra början!

I svallvågorna av #metoo kom kvinnor inom flera olika yrkesgrupper fram och berättade om hur män bettet sig mot dem. Det var många gånger skrämmande sanningar – och alla de som bidragit till det här uppvaknandet förtjänar verkligen applåder.

Nu, något år senare, är det dock männens tur att höja rösten. Om än på ett skämtsamt sätt. Även allvarsamma ämnen kan behöva skojiga inslag för att avdramatiseras en aning. Det tror i alla fall jag kan göra nytta – såvida det inte tar över helt.

Förändrat synen på utgifter

Det är den populära humorgruppen Freudian Slip Productions som skapat klippet ”#toomuch – Männens upprop”.

Man beskriver det som ”En revolution som för alltid förändrat vår syn på dejtrelaterade utgifter och hobbyhämmande strukturer” och andemeningen är att män helt enkelt får stå ut med för mycket.

Bildkälla: Youtube/Freudian Slip Productions

I ett fiktivt TV-inslag berättar olika killar om sina erfarenheter med kvinnor och då de tvingats med till diverse tillställningar eller behövt stå för majoriteten av utgifterna.

Man har bland annat fått dras med att ta emot så kallade ”picknicks” – en bild på vilken picknick som tjejen förväntar sig på årsdagen.

Bildkälla: Youtube/Freudian Slip Productions

Det är, som sagt, givetvis gjort med glimten i ögat och som en klackspark, så jag tycker i alla fall inte det är något att bli upprörd över. Somliga hävdar dock säkert att det här är lite ”förbjudet”.

Det tar ju knappast ner det allvarsamma och extremt viktiga vad gäller #metoo.

Jag fick mig i alla fall ett riktigt gott skratt åt sketchen! Kolla nu själv in det välgjorda och klockrena humorinslaget!

Trycker du också att detta var roligt? Tryck då på DELA här nedanför!