Emil avslöjar skillnaden på livsnjutare i Stockholm och Dalarna – resultatet är helt obetalbart!

Något som jag alltid älskat att skoja om är skillnader i hur man beter sig beroende på var i Sverige man kommer ifrån. Sådant där är givetvis olika från person till person och ingen direkt sanning, men det känns som något alla förstår – och därför gör sig den här typen av nidbilder oftast riktigt bra!

Min mamma är från Stockholm, pappa är från Småland och jag själv växte upp i Göteborg. Därför kan vi skicka hårda passningar till varandra om att morsan är dryg, pappa snål och jag får ofta höra om min usla humor.

Ja, ni förstår nog själva grejen. Även om sådant där oftast gör med glimten i ögat så kan det skapa en ganska rolig och skämtsam jargong.

För cirka ett år sedan skrev vi om Klas Eriksson som i ett klockrent klipp hade gestaltat skillnaderna när det snöade i Stockholm och Norrland. Det blev en riktig succé – men för en tid sedan kom det en liknande video som enligt mig är minst lika vass.

Gör det helt klockrent

Skaparen heter Emil Andersson och han använder sig av samma typ av humor. Det handlar alltså om hur olika vi är beroende på var i Sverige vi kommer ifrån. Givetvis är det hela på skämt, men som jag var inne på tidigare så tycker jag att sådant här är riktigt roligt.

Det finns ju någon myt om nästan varenda vrå i vårt avlånga land, så det här är något jag tycker att alla borde kunna bjuda på. I synnerhet när någon gör det på ett så klockrent och underhållande sätt som Emil Andersson!

Emil som Stockholmare. Bild: Youtube.

I klippet avslöjar han skillnaderna i hur man unnar sig, eller njuter av livet, i Stockholm och Dalarna.

Det hela är så klart väldigt överdrivet, men det hör ju till den här typen av humor. Jag skrattade genom nästan hela klippet och skickade sedan vidare det här till mina bekanta från både Stockholm och Dalarna!

Emil som mas. Bild: Youtube.

Kolla nu in klippet själv! Hoppas att även du ska gilla det!

Jag tycker att detta var riktigt roligt! Tryck nu på dela-knappen om du håller med och sprid vidare det här till dina bekanta från Stockholm och Dalarna!