Här är stenhårda passningen till Sveriges nya regering – nu hyllar tusentals klockrena klippet

Efter mycket om och men så valde Liberalerna och Centerpartiet att spräcka Alliansen – och Stefan Löfven blev åter igen Sverige statsminister. Hela den här regeringsbildningen har rört upp starka känslor, många är kritiska – men det är ju i alla fall bra att vi nu kan ta sikte framåt.

Som alltid när det handlar om politik går åsikterna isär. Det är faktiskt en del av spelet, men även om det är viktigt att vi bryr oss om hur landet styrs, så kan man emellanåt hoppas på att tonläget i debatterna ska bli något trevligare.

Bara för att man inte håller med någon så behöver ens attityd inte vara förolämpande. Samtidigt kan små, fräcka passningar vara kul. Sådant måste man givetvis kunna ta – skulle vi bara hålla med varandra och vara sockersöta, så hade det blivit ganska trist.

Efter hela 131 dagar så fick Sverige till sist en regering. Även den här kommer att ledas av Stefan Löfven – tillsammans med både nya och gamla statsråd. Som alltid när det handlar om den här typen av frågor, så har starka känslor väckts. Många är glada över att vi nu har en regering, men en hel del är också kritiska.

Heter ”Trycka gult”

Främst Liberalerna och Centerpartiet har, efter att ha splittrat Alliansen, får utstå en del spott och spe.

Youtube/SVT Humor

Men för att uppmärksamma att Sverige nu åter igen har en regering så valde SVT Humor härom dagen att lägga ut ett klipp där man skapat en låt som heter ”Trycka gult” med citat och videosekvenser från valet och den senaste tiden inom politiken.

Det hela är ganska lättsamt, men fokuserar på hur främst Liberalerna och Centerpartiet velat fram och tillbaka sedan valet. Oavsett partitillhörighet, så tror jag att man kan tycka att det här är lite småroligt. Jag fick mig i alla fall ett leende på läpparna.

Någon har verkligen gjort ett kanonjobb med att klippa samman de här sekvenserna till en lustig musikvideo!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/wu-KR5o8g84″ /]

Tyckte du också att den här videon var lite rolig? Tryck då på DELA så att även dina vänner kan få möjlighet att se den!