Här är Viktors klockrena parodi – på svenska partiledarna

Vi måste givetvis ha politiker – deras jobb är både viktigt och nödvändigt.

Ibland kan man dock tröttna på att det alltid ska vara så grått, trist och tråkigt när man ser dem i TV. Det hade emellanåt inte skadat om man fick sig ett skratt i samband med att våra samhällsfrågor diskuterades.

Eller är det kanske bra att partiledarna håller sig helt till sina allvarliga frågor?

Imiterar Sveriges partiledare

Jag uppskattar i alla fall när politik och humor kan kombineras. Någon som verkar hålla med mig är den svenske komikern Viktor Klemming. Inför riksdagsvalet förra hösten lade han upp ett klipp på Youtube i vilket han imiterar de stora partiernas ledare – och det är helt klockrent.

Bild: Youtube / Viktor Klemming

Det hela är lite som en debatt och samtliga politiker får frågor från en moderator, men det går inte riktigt som planerat. Viktor tar verkligen ut svängarna när han iklär sig roll efter roll som partiledare.

Bild: Youtube / Viktor Klemming

Stefan Löfven, Annie Lööf, Jimmie Åkesson och Jonas Sjöstedt är några av de som får sig en känga – och oavsett vilket parti man sympatiserar med, så tror jag att man kan tycka att det här är roligt.

Bild: Youtube / Viktor Klemming

Ibland måste man helt enkelt släppa allvaret och ha roligt för en stund. Det tycker jag att Viktor hjälper oss med på ett lysande sätt – hans imitationer är både pricksäkra och hysteriskt roliga, precis som det ska vara.

Kolla nu själv in det underbara klippet – jag kan utlova många fniss och leenden!

Tycker du också att det här var roligt? Tryck då på dela-knappen, så att även dina vänner får se det här!