Här får bilisten 5 000 kronor i böter – för att ha landets vidrigaste bil: ”Ser inte ut genom rutorna”

En kaffemugg, lite godispapper, en vattenflaska. De flesta bilägare skulle nog erkänna att de ibland skräpar ned lite i sin bil.

Det är ingen större fara, man städar ju bilen med jämna mellanrum och plockar bort det man ställt till med.

Men det finns gränser för hur mycket man kan skräpa ned i en bil, och den här australiske mannen har verkligen passerat den.

Hans bil var så full av skräp att polisen skrev ut en saftig bot när de såg den – och döpte bilen till ”landets vidrigaste bil”, skriver Unilad.

Polisen i Queensland, Australien, fick skriva ut en lite ovanlig bot i lördags när de stannade en 57-årig man i en Ford. Bilen var nämligen så full av skräp att föraren inte hade tillräcklig sikt ut genom rutorna.

Bildkälla: Facebook

Australiens vidrigaste bil

Poliserna stannade mannen som fick förklara varför han körde runt i en bil där man inte såg ut genom rutorna och således utgjorde en trafikfara.

Bildkälla: Facebook

Varken bakåt eller framåt har man full syn.

Bildkälla: Facebook

5 500 kronor i böter

I ett klipp som polisen har släppt kan man tydligt se hur bilen bokstavligt talat är fylld till bredden av shoppingpåsar, burkar, vattenflaskor och till och med en flyttkartong.

När polisen gjorde en lite grundligare koll på bilen så uppdagades det även att bilen var oregistrerad. De två förseelserna, att köra oregistrerat och att köra med täckta rutor, kostade 57-åringen 837 australiska dollar, vilket motsvarar ungefär 5 500 svenska kronor.

Man får hoppas att mannen städade ur bilen!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner med nedskräpade bilar får se hur det kan gå!