Hästen chockas när han plötsligt släpper kraftfull fis – nu har klippet setts av miljoner

Det finns många saker här i världen som är fullt naturliga och som vi alla gör. Att sova, andas, känna sexlust, göra toalettbehov – och fisa.

Det sistnämnda tror jag att vi alla kan relatera till.

De flesta av oss har sannolikt flera gånger känt den där känslan när det närmast bubblar inom oss och man bara måste bli av med gasansamlingen som tränger sig på.

Det uppstår gärna under mindre passande tillfällen, men då är lättnaden desto skönare när man hittar till en tom plats eller ett badrum och då kan släppa väder.

Vilken himla lättnad!

Det är dock inte bara vi människor som behöver lätta på trycket med jämna mellanrum – nej, det sker även inom djurriket. För en tid sedan skrev vi om en enorm häst som lade av flera gigantiska fisar – och det uppskattades då av er läsare.

Nu har vi kommit över ett nytt klipp. Det här är om möjligt ännu bättre – speciellt då hästen i den här videosnutten inte alls är beredd och därför bli skrämd av sin egen brakskit. En riktig sötnos, med andra ord.

Naturlig kroppsfunktion

Han är mitt under ett träningspass med sin ryttarinna ovanpå. Man kommer från banans mitt och ska börja rida ner för ena kanten igen. Då inträffar det – prutten kommer!

Facebook

Det hela sker otroligt fort, du kanske måste se videon två gånger, men hästen blir så överraskad att han verkligen hoppar till.

Även kvinnan bakom kameran får sig en smärre chock – och kan inte hålla tillbaka skrattet.

Enligt sajten RelayHero, som talat med veterinären Doctor Ramey, så oroar sig många över att hästar som fiser per automatik upplever smärtor eller värk. Så är det dock absolut inte, enligt honom. Precis som hos oss människor så är det en naturlig, många gånger rätt skön,  kroppsfunktion efter att man exempelvis ätit fiberrik mat.

Se nu det roliga klippet här nedan! Jag kunde inte hålla mig från att fnissa!

Jag kunde inte hålla mig från att fnissa när jag såg detta! Jag kan verkligen relatera – ibland måste man ju få släppa väder! Tryck nu på dela-knappen för att bjuda dina vänner på ett extra leende i dag!