Klockrena sketchen: Peter Settman kör rakt över bilmekanikern – får hela Sverige att brista ut i skratt

Minns du TV-programmet Stereo?

Det sändes i 8 avsnitt på torsdagskvällar under hösten 1996 på SVT och var en svensk parodi på typiska amerikanska talkshows.

Det var Peter Settman och Fredde Granberg som ledde det hela från varsitt skrivbord – därav namnet Stereo.

Programmet innehöll många roliga sketcher, precis som duons tidigare underhållningsshow Äntligen måndag. En del gjorde stor succé ute i de svenska stugorna, medan andra förblir lite bortglömda.

Även om just Stereo inte blev någon braksuccé, så kan vi trots allt ta med oss en del godbitar från det som genierna Settman och Granberg skapat genom åren.

Min absoluta favoritsketch med de här två underbara personligheterna är ”Bilbesiktningen”. Peter Settman kommer in med sin bil för att få den undersökt, men den verkstadsanställde (Fredde Granberg) tänker inte köra någon klassisk besiktning.

En lite udda bilbesiktning

Han satsar i stället på en lite hårdare variant.

Bild: Stereo/Youtube

Högtalarna, bromsarna, strålkastarna, bältet och annat får sig visserligen en koll – men på ett lite udda och ovanligt sätt.

Bild: Stereo/Youtube

Minns du vad som hände?

Jag ska inte avslöja alltför mycket, du ska få kolla själv, men Fredde Granbergs skådespel är helt underbart. Galenskapen tar aldrig slut – och jag kan faktiskt inte sluta skratta. Det hela når sin kulmen på slutet när han låtsas vara en älg – som Settman då kör på.

Bild: Stereo/Youtube

Ta dig nu en titt på sketchen här nedanför! Garanterat skrattfest! En del underhållning var verkligen bättre förr!

Settman och Granberg är ju bara för härliga! Snacka om att bjuda på sig själva! Håller du med? Då får du gärna trycka på dela-knappen, så att även dina vänner kan få se det här klockrena klippet!