Kvarteret Skatan: Patienten klagar på smärta i baken – då gör läkaren ett fynd i röntgenbilden

Minns du SVT:s Kvarteret Skatan?

Det många gånger hyllade humorprogrammet var ett tag en riktig vattendelare i Sverige – många älskade den udda humorn medan andra menade att det bara var dumt och tramsigt.

Själv tyckte jag att det var riktigt roligt. Dessutom är jag av åsikten att man får respektera andras smak och tycke. Är det något man inte gillar så är det bara att titta på något annat – och i stället vara glad åt att ens medmänniskor i alla fall har kul.

En av sketcherna från Kvarteret Skatan som jag minns allra bäst är när David Batra, som här ska gestalta en patient, är hos läkaren då han känt smärtor i de nedre regionerna. Närmare bestämt i baken. De går för att titta på hans röntgenbilder – och då visar det sig att doktorn hittat något riktigt udda.

Bild: Youtube/SVT Humor

Förklaringen till mannens obehag är att han har en rysk té-servis uppe i ändan.

– Du ser 6 koppar som ligger på rad här, säger läkaren gravallvarligt och pekar mot röntgenbilden.

– Av handtagen att döma så skulle jag gissa att den här är från 1880-talet. Förmodligen tillverkad i Sankt Petersburg, fortsätter doktorn, som alltså visar sig vara en hejare på antikviteter.

Kvarteret Skatan
Bild: Youtube/SVT Humor

Han går sedan vidare genom att uppskatta värdet på det sällsynta fyndet – och mot slutet kan jag inte sluta skratta. Det här klippet är verkligen klockrent och jag förstår inte hur de kan hålla minen så himla väl!

Kolla nu in den populära sketchen!

Minns du också Kvarteret Skatan? Tryck då på dela-knappen, så kan du bjuda dina vänner på ett riktigt gott skratt!