Mormor visar klockren metod för att vika resårlakan – unika knepet hyllas nu över hela nätet

Många av oss vet hur frustrerande det kan vara att vika ihop så kallade ”dra-på-lakan”. Deras märkliga och svårbemästrade form är knepig att hantera – och det är sannerligen inte lätt att få dem platta, raka och fina för byrålådan eller garderoben.

De är visserligen klockrena när man väl ska bädda sängen, men när det är vikningsdags står man oftast där med en stor, skrynklig boll som man till slut bara pressar in där den ska förvaras.

Alla jag pratat med om det här har samma problem – men nu finns det kanske en lösning!

Mormodern Terri Metz kan nämligen relatera till det vanliga problemet med resårlakan. Därför bestämde hon sig för att spela in en video med sin egenpåhittade och geniala vikningsmetod. Den udda tekniken har, sedan klippet kom ut, hyllats världen över.

Filmsnutten inleds dock relativt enkelt. Terri står framför kameran och berättar, på engelska, om hur mycket hon avskyr att hantera resårlakan. En känsla jag tror att de flesta av oss känner igen.

Youtube

Därefter börjar dock krutgumman visa upp sin alldeles egen metod. Lakanet läggs på golvet samtidigt som hon sätter sin ena fot på ett av hörnen. Sedan placerar hon sin lediga fot på det motsatta hörnet.

Mer roligt än praktiskt

När det är dags för nästa steg så sätter sig Terri ner och hakar fast sina armar längs den andra kortsidan för att därefter lägga sig på rygg med alla lemmar utsträckta åt varsitt håll, så att hon bildar ett X.

Youtube

Sedan börjar det bli riktigt intressant!

Jag ska dock inte avslöja alltför mycket av den unika metoden. Ni ska själva få kolla i det omtalade klippet (nedan). Personen bakom kameran kan dock inte hålla sig för skratt – och jag ska medge att det var samma för mig.

Youtube

När videosnutten kom ut på nätet fick det omgående enorm spridning – och människor över hela världen har nu skrattat gott åt den udda vikningsmetoden som eventuellt är roligare än den är praktisk.

Jag tycker dock att knepet är helt klockrent – just på grund av den unika utformningen!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/sHw1LDZ9oeg” /]

Snåla inte nu, tryck på dela-knappen för att sprida lite extra glädje i dag!

Vem vet – dina vänner kanske dessutom kan ha nytta av det här roliga knepet!